Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facebook vrea să devină competitor pentru YouTube și Netflix. Ar urma să investească în crearea de conținut video

Publicat

facebookFacebook ia în calcul cumpărarea de video pentru a crea un ecosistem de conţinut original.

Conform fondatorului site-ului College Humor, actual angajat al Facebook, Ricky Van Veen, Facebook analizează în prezent modul în care îşi va crea propriul ecosistem de conţinut video original, scrie News.ro

La acest moment, zona video din Facebook este un haos complet ca formă de organizare şi cu valoare redusă, dată de clipuri video copiate de pe alte site-uri şi transmisiuni live care nu au un scop sau o logică anume.

Monetizarea conţinutului video sub forma actuală are o limită, iar pentru a ridica ştacheta veniturilor Facebook are nevoie de conţinut original, de calitate, care nu fie disponibil şi în afara reţelei.

De aceea, o variantă la îndemână pentru Facebook este să plătească o serie de parteneri care să livreze conţinut video original. Este o tactică pe care Facebook a încercat-o şi în ceea ce priveşte transmisiunile live, însă într-o măsură mult prea redusă pentru a avea un impact.

În funcţie de modul în care se concretizează aceste planuri şi de suma de bani pe care Facebook este dispusă să o investească, zona de video a reţelei sociale ar putea ajunge undeva la nivelul YouTube – cu filmări de calitate redusă realizată de amatori – sau, mai sus, la nivelul Netflix şi Amazon Prime Video – prin crearea de seriale şi filme.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax