Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facilități pentru studenții ai căror părinți sunt profesori și înființarea de clase cu elevi mai puţini în şcoli. Proiecte votate de deputaţi

Publicat

scoala profesionala germana alba iulia clasa Deputații Partidului Național Liberal au votat, marți, în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților două proiecte de lege privind sistem educațional românesc.

Unul din  proiecte se referă la avantajele pe care ar putea să le aibă copiii de cadre didactice la în momentul admiterii a facultate, iar unul la formarea de grupe și a claselor, chiar dacă numărul de elevi este sub efectiv.

Una dintre inițiativele legislative prevede ca toți copiii cadrelor didactice, ai cadrelor didactice auxiliare sau pensionare, chiar și copiii orfani ai căror părinți au lucrat în sistemul educațional, să fie scutiți de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în universități, să beneficieze de gratuitate în cămine și internate.

Cea de a doua propunere vine în sprijinul copiilor din zonele izolate, unde se va permite formarea grupelor și a claselor chiar dacă numărul elevilor este sub efectiv. Această propunere are rolul de a contribui la reducerea abandonului școlar, în condițiile în care destul de mulți copii din zonele izolate se află în situații de risc de abandon școlar, unul dintre motive fiind acela că cea mai apropiată școală se află la distanțe mari de zona unde locuiesc (uneori fiind vorba chiar și de zeci de kilometri), iar transportul respectivilor copii nu poate fi asigurat de către autoritățile locale.

Următorul pas este votul în cele două camere parlamentare, iar inițiatorii speră că se va întruni o majoritate largă în Parlament pentru susținerea celor două proiecte de lege, având în vedere că dreptul la învățătură este un drept extrem de important și trebuie acordat fiecărui copil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax