Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia îşi prăznuieşte sfinţii protectori

Publicat

Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor Trei Ierarhi – Vasilie cel Mare, Grigorie Teologul şi Ioan Gură de Aur – duminică, sărbătoare statornicită în calendar din secolul al XI-lea.

Sfinţii Trei Ierarhi sunt aleşi, din 1936, ca patroni duhovniceşti ai şcolilor teologice. Cu acest prilej, sâmbătă, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia va fi marcată sărbătoarea.

Slujba va începe la ora 7.30, cu Utrenia, iar de la ora 9.00 urmează Sfânta Liturghie, săvârşită de ÎPS Andrei şi de părinţii profesori de la facultate. De la ora 12.00, în Aula „Dumitru Stăniloae” a Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, va avea loc cuvântul ÎPS Andrei, iar, în continuare, părintele prof. univ. dr. Alexandru Moraru, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca va susţine prelegerea festivă cu tema „Molitfelnicul de la Alba Iulia, 1689”, după care va avea loc lansarea ediţiei critice a Molitfelnicului de la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariusrusu

    joi, 27.01.2011 at 18:31

    Multă lume nu ştie la cine te referi prin Sfinţii Trei Ierarhi, aşa că era frumos să-i şi menţionezi pe Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu şi Ioan Gură de Aur…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax