Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Facultăţile de la Universitatea „1 Decembrie 1918” sunt nici prea bune, nici prea slabe. Vezi topul naţional realizat de Ministerul Educaţiei

Publicat

elevi

Elevii care au dat bacalaureatul şi se gândesc să meargă la facultate ar trebui să ţină cont şi de părerea specialiştilor. În 2011, reprezentanţi ai Asociaţiei Universităţilor Europene împreună cu Ministerul Educaţiei au realizat clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii universitare, care este valabilă şi în acest an. Facultăţile au primit calificative de la A (performant) la E (neperformant). Şi Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se remarcă cu specializări care au obţinut calificativul A, din partea ME precum Ştiinţe ale Educaţiei, Contabilitate şi Administrarea Afacerilor.

Totuşi, are şi facultăţi, care potrivit ierarhizării au primit calificativul E, printre acestea se numără Ingineria mediului, Ştiinţele administrative şi Marketing.

Dacă te-ai gândit că ai vocaţie într-un anumit domeniu şi de mic ai visat să te faci profesor, contabil, istoric sau să protejezi mediul, atunci trebuie să îţi alegi şi facultatea care îţi poate oferi pregătirea de care ai nevoie.

VEZI UNIVERSITĂŢILE UNDE POŢI DOBÂNDI CEA MAI BUNĂ PREGĂTIRE.

La Universitatea „1 Decembrie 1918”, unele specializări au fost calificate de specialişti ai Ministerului Educaţiei, ca fiind neperformante, respectiv nu se bucură de acelaşi succes pe care îl au alte facultăţi din ţară.

Toate aceste rezultate au fost obţinute în urma unor criterii bine stabilite de Ministerul Educaţiei, care au luat în calcul diferite variabile, numărul de studenţi înscrişi într-un an la o anumită specializare, implicarea socială şi culturală a universităţii sau numărul de profesori cu norma de bază.

Potrivit ierarhizării şi clasificării realizate de Ministerul Educaţiei, specializările din cadrul universităţii albaiuliene au obţinut următoarele calificative:

Administrarea Afacerilor – A

Contabilitate – A

Ştiinţele educaţiei – A

Informatică – B

Istorie – B

Finanţe – B

Inginerie geologică, Inginerie geodezică – C

Sociologie – C

Asistenţă socială – C

Filologie – C

Teologie – C

Inginerie electronică şi telecomunicaţii – D

Drept – D

Ingineria mediului – E

Ştiinţe administrative – E

Marketing – E

În anul şcolar, 2013-2014, Universitatea „1 Decembrie 1918” are aprobate din partea Ministerului Educaţiei 1.559 de locuri, dintre care 560 sunt pentru învăţământul la zi şi finanţate din bugetul de stat, 714 sunt cu taxă şi 225 pentru învăţământul la distanţă. De asemenea, mai sunt 10 locuri destinate candidaţilor din Republica Moldova, care au dat bacalaureatul în România şi alte 50 de locuri mai sunt rezervate candidaţilor „români de pretutindeni”.

Vezi aici oferta UAB.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Sebeseanul

    joi, 11.07.2013 at 17:54

    Nu sunt prea relevante aceste topuri. se urmareste desfiintarea universitatilor mici. de ce? Pt. cresterea profitului celor mari. De ce? Pai verificati ce profesori au?

  2. antonov

    joi, 11.07.2013 at 18:12

    Pacaleala de 1 aprilush..

  3. Raducu

    vineri, 12.07.2013 at 22:04

    Dar s-a anuntat parca acum un an ca nu mai sint valabile aceste ierarhii pentru ca fostul ministru Funeriu a recunoscut ca le-a facut pe genunchi si nu sint corecte, ca vroia sa protejeze universitatile mari. Am inteles ca nu se mai tine cont de evaluarile vechi niciunde in tara si ca acum e o actiune noua de evaluare internationala . Radu C.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax