Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fanfara „Rotaria Junior” din Vaslui au oferit un mini-recital în curtea Palatului Copiilor din Alba Iulia

Publicat

În plin turneu prin ţară,  fanfara „Rotaria Junior” din Vaslui au poposit şi în curtea Palatului Copiilor din Alba Iulia, cu un scurt recital muzical. Cei 11 copii din trupă au interpretat, la instrumente de suflat şi percuţie, piese prelucrate din muzica clasică, populară, latino, balcanic, în stilul Goran Bregovic. Fanfara „RotariaJunior” au obţinut o mulţime de distincţii şi premii, printre care „Castelul de Aur”, „Pupitrul de Aur” şi Premiul Juriului la Concursul Internaţional de Fanfară din Dahlem, Belgia, în 2006.

Fanfara „Rotaria Junior” este formată din copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, din Vaslui, coordonaţi de prof. Romeo Tălmaciu. Trupa interpretează prelucrări din muzică clasică, populară autentică din toate zonele ţării, balcanică în stilul Goran Bregovic. Recitalul de joi din curtea Palatului Copiilor din Alba Iulia a fost interpretat de copii la 4 trompete, 3 clarinete, o tubă, un trombon, percuţie, acompaniaţi de dirijor la tamburină.

Micii muzicieni „vizitează” adesea spitale de copii sau azile de bătrâni. Oprirea lor prin Alba Iulia a fost prilejuită de un turneu, pe care îl fac în toată ţara. „Turneul nostru a pornit din Braşov, a ajuns la Sebeş, Alba Iulia şi continuă spre Sighişoara, Târgu Mureş, Vatra Dornei, Piatra Neamţ, Iaşi şi, în final, ne oprim acasă, la Vaslui”, a precizat dirijorul Romeo Tălmaciu.

Majoritatea copiilor care fac parte din fanfara „Rotaria Junior” sunt înscrişi la Palatul Copiilor din Vaslui. De-a lungul timpului, aceştia au obţinut o mulţime de premii şi distincţii la festivaluri naţionale şi internaţionale: sfert-finalişti la consursul „Românii au talent”, au fost protagonişti în filmul „A fost sau nu a fost”, regizat de Corneliu Porumboiu, au obţinut „Castelul de Aur”, „Pupitrul de Aur” şi Premiul Juriului la Concursul Internaţional de Fanfară din Dahlem, Belgia, în 2006 şi au concertat în multe ţări (România, Germania, Spania, Norvegia, Belgia şi altele).

Ciprian POPA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax