|

Fără bijuterii, ceasuri scumpe sau mașini noi. Doar leii mai fac pui în ograda lui Mircea Hava. Averea declarată în 2017 a primarului din Alba Iulia

havaSe află la al șaselea mandat și este unul din cei mai longevivi primari de municipiu din România dar și printre cei mai apreciați lideri PNL. Da. Despre Mircea Hava este vorba, primarul Celeilalte Capitale. Deși ne-am gândi că în mai bine de 20 de ani, de când a fost ales pentru prima dată la conducerea instituției, averea acestuia ar crește vizibil de la mandat la mandat, Hava nu pare a fi un împătimit al autoturismelor și nici vreun mogul imobiliar. Totuși, conturile îi sunt mai mult decât pline, deci o pasiune pentru ceva are și el: LEII.

Are aceeași mașină de peste 10 ani, pe care cel mai probabil o conduce soția pentru că el este văzut la volanului unui Touareg, aceleași case și aceleași terenuri. Din 2010 și până în prezent doar leii au făcut pui și s-au înmulțit considerabil ajungând la economii declarate de peste 232.000 de lei. În 2010 a avut în contuiri 77.000 lei, iar economiile le-a făcut din salarii, pentru că alte venituri înafară de salariul său și cel al soției nu au intrat în casa primarului.  N-a vândut nimic, n-a cumpărat nimic. Mircea Hava nu are trecute în declarația de avere nici bijuterii nici ceasuri scumpe de firmă.

În declaraţia de avere a prim-edilului din Alba Iulia sunt trecute două case de locuit, prima construită în anul 2002, în suprafaţă de 241 mp şi a doua cumpărată în 2004, în suprafaţă de 100,3 mp. Ambele proprietăţi sunt deţinute de familia primarului. Aceasta deţine şi două terenuri intravilan, cumpărate în 1998, respectiv 2004, de 1400 mp, respectiv 250 mp.

La categoria autovehicule, primarul a rămas, la nivel declarativ, cu Volkswagen-ul Passat fabricat în 2005.
Singurele lucruri care s-au schimbat în ultimii șapte ani în declarația oficială a primarului sunt depozitele bancare.
În urmă cu șapte ani avea două depozite la BCR, unul deschis în 1996, care avea atunci valoarea de 70.350,24  lei, iar altul deschis în 2002, valoarea banilor economisiți fiind de 7.032,32 lei.

Astăzi are șapte depozite bancare. Cele vechi au ajuns la suma de 88.120,89 de lei, iar celelalte cinci care stau și ele „să facă pui” însumează 144.719 lei. Per total, Hava are peste 51.000 de euro, declarați, economisiți în tot acești timp de când ghidează lucrurile în Primăria Alba Iulia. De menționat este că la îngroșarea conturilor a contribuit și soția cu 86.197 de lei și 1.233 de lei, bani care apare în conturi pe numele acesteia.

Potrivit declarației de avere, venitul anual i-a fost de 51.469 de lei, indemnizație de la Primăria Alba Iulia, iar soția a câștigat de la Universitatea „1 Decembrie 1918” suma de 46.019 de lei.

 

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=577586avatar Publicat de pe 18 iunie 2017 şi actualizat pe 18 iunie 2017.
Publicat în ADMINISTRATIE, EVENIMENT, POLITICA.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Iulia: Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment organizat la Alba Iulia. Eu sper ca, prin astfel de evenimente,...
  • Suspectul: Dar de Tarnu Ioan nu pomeniti nimic? De fapt el a instigat si ajutat pe muresan sa il inchida pe...
  • Espinosa: Putem spune fara sa gresim ca ne-am ”dilit”. S-au scapat fraiele in domeniul salarizarii. Nu doar ca sumele...
  • Lola: Oribil! Asa arata si acum vreo 20 de ani, pe atunci speram sa se refaca, acum nu stiu daca mai e loc de...
  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI