Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Fără muzică sau televizoare și program până la ora 22.00 la terasele din Alba Iulia. Regulament supus aprobării în CL

Publicat

Fără muzică și televizoare, amenzi substanțiale și un program de la 8.00 la 22.00. Cam așa va arăta noul regulament al teraselor sezoniere din municipiul Alba Iulia. Chiar dacă pare o glumă de 1 aprilie, pentru cei care așteaptă cu nerăbdare să urmărească partidele de fotbal la terasele din oraș, acest regulament va fi supus la vot în ședința extraordinară de vineri a consiliului local.

După ce a fost amânat în ședința ordinară de acum două săptămâni pentru a putea fi discutat și modificat pe îndelete, proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de amplasare, organizare și funcționare a teraselor sezoniere din municipiul Alba Iulia va fi supus la vot în ședința extraordinară de vineri a Consiliului Local.

Noul regulament nu va fi deloc unul conceput pe placul proprietarilor de terease și cu siguranță nici pe al celor care obișnuiesc să își petreacă serile de vară afară, urmărind un meci de fotbal sau relaxându-se cu prietenii.

Printre modificările pe care le aduce noul regulament se numără schimbarea programului de funcționare. Astfel, orarul va fi între orele 8.00 și 22.00, iar cei care nu îl respectă vor fi sancționați cu amenzi între 1.000 și 2.000 de lei.

O altă noutate pe care o va aduce regulamentul este interzicerea amplasării de televizoare sau alte mijloace audio-video. Şi difuzarea de muzică este interzisă. Nerespectarea acestei reguli este amendată cu sume între 1.500 – 2.500 de lei.

Amenzi între 1.500 și 2.500 de lei vor primi și cei care nu predau la termen terenul liber de sarcini, la încetarea activității, cei care ocupă fără drept domeniul public și privat al municipiului Alba Iulia.

După amplasarea teraselor, reprezentanții Serviciului de Urbanism, ai Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat și ai Serviciului Poliția Locală Alba Iulia se deplasează la fața locului pentru a verifica locaţia în care se va amenaja terasa sezonieră și modul în care solicitantul execută lucrările de amenajare a terasei sezoniere. Solicitantul are obligația ca în termen de 10 zile de la semnarea contractului să termine lucrările.

După terminarea lucrărilor, serviciile mai sus menționate vor semna un proces verbal de predare-primire a amplasamentului terasei, iar în cazul în care regulile nu sunt respectate se va da un termen pentru rezolvarea problemei. Dacă contractantul nu rezolvă probleme constatate, contractul de încheiere încetează de drept, amplasamentul urmând să fie redus la starea inițială de către solicitant, pe cheltuiala sa, în termen de 24 de ore. În caz contrar, amplasamentul va fi redus la starea inițială de către primărie, pe cheltuiala solicitantului.

Activitatea teraselor sezoniere se va desfășura în perioada 1 aprilie – 31 octombrie, asta în condițiile în care doar în data de 4 aprilie se va vota regulamentul.

Vezi integral Proiectul de hotărâte privind regulamentul de functionare a teraselor care va fi votat vineri în CL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. sorin

    marți, 01.04.2014 at 15:17

    incet dar sigur a-i nostrii consilieri locali vor sa ne intoarca in trecut!ce conteaza daca un propietar doreste maine 2 aprilie sa isi amlaseze terasa cat timp acesta va plati?nu inteleg?s-au nu are consiliul local sau primaria nevoie de incasari?se gandesc la doar si cum pot sa ii sanctioneze pe propietari,negandinduse a face bine ambelor parti!!!sunt convins ca nimeni nu este asa batut in cap incat seara tarziu sa lase muzica foarte tare incat sa deranjeze pe vecini.vreau sa vad si eu un meci savurand o bere pe terasa si se pare ca in curand nu pot sa imi mai satisfac aceasta placere desi suntem in anul 2014!!!ca la noi,la nimeni…………………

  2. gheo

    marți, 01.04.2014 at 19:34

    oras turistic???
    pai in ce oras turistic se impun astfel de reguli? Daca tot au o problema cu muzica si meciurile ar putea sa dea liber la terase in santuri, cu program la alegerea proprietarilor. si asa e de tot kkt-ul cand vine strainezu si i se spune ca nu poate vizita nu stiu ce obiectiv turistic ca s-a terminat programul. acum o sa ii se spuna ca tre sa isi bea cafeaua in liniste ca deranjeaza. nu stiu dar… vrem turism, dar numai in anumite conditii, vrem dezvoltare economica, dar numai cum vrem noi, vrem autostrazi, dar fara bani, etc.

  3. transilvaniei et 1

    marți, 01.04.2014 at 21:47

    gheo, ti-as dori sa isi deschida unu un club la parterul blocului unde stai sau in fata casei. sa vezi si tu cum este sa auzu urletele betivilor pana dimineata sau muzica data la maxim. nu zic, este aberant pana la 22, dar macar dupa ora 24 sa se faca liniste. Chiar daca vrem sa fie oras turistic nu trebuie sa devenim o debandada turistica. Eventual pentru asta sa faca o insula la mures. un fel de ibitza de alba..

  4. gheo

    miercuri, 02.04.2014 at 09:05

    pt. transilvaniei et 1. fara suparare, dar daca reusim, noi romanii in general, sa gandim inainte sa dam drumul la gura (in cazul acesta sa citim inainte de a da drumul la maini pe tastatura) cred ca suntem mai castigati. „Daca tot au o problema cu muzica si meciurile ar putea sa dea liber la terase in santuri, cu program la alegerea proprietarilor”. Este un citat din mesajul meu pe care l-ai comentat. In caz ca am fost prea subtil: in orice oras, fie el turistic, industrial sau de alta natura exista zona de locuinte, zone de relaxare, zone de distractie, etc. intr-un oras turistic nu poti sa ai zone de distractie cu program si regulament aberant, dar sa te astepti sa ai turisti. in schimb, poti sa ai o zona, asa cum sunt santurile, unde nu locuieste nimeni. in plus, una este o terasa cu un tv, o muzica ambientala, altceva un club, care se cere prin lege a fi antifonat si alte alea si cu totul altceva o terasa murdara plina de betivi. si, ca sa incheiem in aceeasi nota, nu inseamna ca daca ai o terasa, cu program non stop, cu muzica si voie buna nu trebuie aplicata legea in cazul celor care intrec masura si fac scandal si galagie. PS: nu am vrut sa fiu rautacios fara motiv, iar ideea ta cu insula pe mures este de asemenea buna, doar ca necesita o investitie mult prea mare in conditiile in care cetetea cu spatiile sale o ai deja.

  5. soimul de munte

    miercuri, 02.04.2014 at 12:29

    de acord cu masura dar mai trebuie reglementat numarul de persoane in grup care se pot deplasa dupa l;asarea intunericului ( de regula mai putin sau egal cu 3) , practicarea expunerii parerilor politice personale anti-guvernamentale la terasa de bere dupa ora 18:00 , consumul a max. 3 beri/persoana si si aia doar cu dovada carnetului de partid aflat la gubernare; oricum, ultima grija a ”alesilor” este nevoia cetateanului iar chestia cu ”oras turistic” uitati-o ; auzi- ”capitala europeana…” si ”capitala regiunii centru” – pai pe ce baza sa atribui? eventual ”oras de tranzit turistic” ca dupa ora 21 la nani sau la Sibiu; si sa nu uitam sa frecam piramida pentru noroc

  6. cucu

    miercuri, 02.04.2014 at 18:25

    A… si daca vor la televizor… acasa! Ca nu te duci la terasa ca sa stai la meci! Du-te pe stadion!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax