Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FEERIC FASHION DAYS la Alba Iulia: Designeri celebri îşi prezintă cele mai recente colecţii în Cetatea Alba Carolina. PROGRAMUL FINAL

Publicat

În perioada 4-6 iulie, Alba Iulia se transformă în „Capitala Modei”. „Feeric Fashion Days” ajunge pentru prima dată și la Alba Iulia, în acest sfârşit de săptămână. Cel mai mare festival de modă din Europa de Est a luat naștere la Sibiu în 2008, iar după şapte ani designeri în vogă şi bloggeri de modă vin în Cetatea Alba Carolina. Omul care poartă semnătura acestui mare eveniment este Dumitru Preda, cunoscut în lumea modei ca Mitichi. Poarta a III-a a Cetății, pietonala dintre Sala Unirii și Muzeul Unirii, dar și Poarta a IV-a a Cetății vor fi transformate în pasarele pentru modelele care vor defila pentru 12 designeri de renume. Printre aceştia se numără şi Iulia Manciulea Tileagă, o tânără din Sebeş care îşi va prezenta o colecţie în cadrul festivalului. Concert Ştefan Stan, expoziţie pe cuburi iluminate, minirecital Marius Mihalache şi Crina Matei, prezentări de modă, workshop de fotografie, acestea sunt câteva dintre surprizele pregătite de organizatori. Accesul este liber pentru cei care doresc să participe la acest eveniment.

„Feeric Fashion Days” este un eveniment cunoscut de designeri, bloggeri de modă, fotografi, make-up artiști și hair stylişti de mai bine de șapte ani. De atunci, în fiecare an fondatorul acestui festival, Mitichi strânge „crema” modei la cel mai mare festival de modă.

La Alba Iulia 12 designeri precum Adina Buzatu, Evgheni Hudorojcov, Claudia Castrase, Maria Simion, Rozalia Bot, Anca Stănilă, Anamaria Şut, Alina Maria Margulescu, Giuka, Ana Maria Cornea, Gabriela Atanasov vor prezenta colecții în showuri individuale și în serile de gală.

Printre artiştii şi personalităţile din lumea modei care vin la Alba Iulia pentru Feeric Fashion Days se numără: Dana Savuică, care va și prezenta marele eveniment, Adina Buzatu, Răzvan Sanda, Ştefan Stan, care va încânta publicul cu vocea sa, Marius Mihalache, Crina Matei, Alina Ceușan.

Festivalul debutează în 4 iulie cu o expoziție colectivă de fotografie de modă. În centrul Cetății, pe pietonala Mihai Viteazul, vor expune pe cuburi de mari dimensiuni Roxana Enache, Radu Cărnaru, Andreea Retinschi și Oltin Dogaru. Sâmbătă, ziua începe cu o prezentare de modă individuală, pe strada Muzeului, în fața Muzeului Național al Unirii, de la ora 19.00. Apoi, la ora 21.00, Dana Săvuică, prezentatoarea acestui festival, va deschide prima Gală Feeric în Cetatea Alba Iulia. Pe pasarela de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina își vor prezenta cele mai recente colecții designerii Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Anca Stănilă și Adriana Delia Bărar.

Duminică, tot de la ora 19.00, o nouă colecție va fi prezentată la Podul de lemn de la Poarta a IV-a, iar de la ora 21.00, în Gală, vor prezenta Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Iulia Manciulea Tileagă, Anamaria Șut și Adina Buzatu.

„Cetatea albaiulienilor începe să fie <revendicată> de organizatori de evenimente tocmai pentru ceea ce s-a realizat în ultimii ani: spații versatile, ce pot fi folosite de la parade militare și până la, în acest caz, paradă de modă. Opoziția dintre spațiile istorice și pasiunea creatoare a designerilor de azi este „la modă”. Feeric Fashion Days este un festival care a pretins întâietatea în Romania, este expresia care definește perfect îmbinarea dintre ce am moștenit cu ceea ce modelăm în prezent. Frumusețea acestei cetăți va pune și mai mult în valoare colecțiile designerilor. Vă așteptăm cu drag pe toți la prima ediție a Feeric Fashion Days Alba Iulia”, spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment organizat de Fundația Mitichi și susținut de Primăria municipiului Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Programul se anunță ca fiind unul plin de colecții de excepție, la care vor defila și manechine din Alba Iulia, printre care și Nelia Poruț, imaginea de pe afișul festivalului.

PROGRAM FEERIC FASHION DAYS

Alba Iulia, 4-6 iulie 2014

Vineri, 4 iulie

Ora 21.30 Ceremonialul schimbului de gardă cu torțe – Garda Cetății, Poarta a IV-a, Poarta a III-a

Ora 22.00 Iluminare expoziţie de fotografie de modă, Pietonala Mihai Viteazul

Fotografi: Roxana Enache, Radu Carnaru, Andreea Retinschi, Oltin Dogaru

Sâmbătă, 5 iulie

Ora 12.00 Ceremonialul schimbului de gardă mare – Garda Cetății, Poarta a IV-a, Poarta a III-a

Ora 12.00 Expoziţie de fotografie de modă, Pietonala Mihai Viteazul

Fotografi: Roxana Enache, Radu Carnaru, Andreea Retinschi, Oltin Dogaru

Ora 19.00 Prezentare de modă Claudia Castrase, strada Muzeului, în faţa Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia

Ora 21.00 Concert Ştefan Stan, Obelisc

Ora 22.00  Gala Feeric / prima parte, Poarta a III-a Cetăţii Alba Carolina. Evgheni Hudorojcov, Giuka, Mihaela Cîrlugea, Adriana Delia Barar, Alina Mărgulescu

Ora 23.30 Afterparty Habitat

Duminică, 6 iulie

Ora 12.00 Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetății, Poarta a IV-a, Poarta a III-a

Ora 12.00 Workshop de fotografie de modă susţinut de Quantuum România, Punct de întâlnire: Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina

Ora 17.00 Fashionality coffee break – întâlnire cu bloggeri de modă, Gavroche

Ora 19.00 Prezentare de modă Iulia Manciulea Tileagă, Podul de lemn al Porții a IV-a a Cetății Alba Carolina

Ora 21.00 Gala Feeric / partea a doua, Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Adina Buzatu, Gabriela Atanasov, Rozalia Bot, Anca Stănilă, Anamaria Şut, Lany’s

Ora 22.00 Minirecital Marius Mihalache şi Crina Matei, Obelisc

Ora 23.00 Ceremonialul schimbului de gardă mare, cu torțe și salve de tun – Garda Cetății, Piața Cetății

23.30 Afterparty Habitat

Prezintă: Dana Săvuică

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax