Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Femeie de 36 de ani din Alba, cercetată pentru furt la Cluj-Napoca. A sustras un laptop şi un telefon mobil dintr-un apartament din cartierul Grigorescu

Publicat

laptop O femeie de 36 de ani din Alba a intrat în vizorul poliţiştilor din Cluj-Napoca. Aceasta s-a ales cu dosar penal pentru furt, după ce a sustras un laptop şi un telefon mobil dintr-un apartament. Prejudiciul a fost recuperat în întregime.

În urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 5 Poliţie, în 24 iulie a fost identificată o femeie, bănuită de comiterea unui furt, transmite IPJ Cluj.

La data de 15 iulie a.c, femeia de 36 de ani, din Alba, ar fi sustras un laptop şi un telefon mobil dintr-un apartament de pe strada Donath, din Cluj-Napoca.

Prejudiciul, în valoare de circa 2.000 de lei, a fost recuperat.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Pentru prevenirea faptelor de acest gen, în perioada estivală, poliţiştii recomandă cetăţenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:

Dacă întreaga atenţie vă este concentrată pentru pregătirea plecării, nu pierdeţi din vedere faptul că locuinţă dvs. va rămâne „singură”. Dacă doriţi ca la reîntoarcerea din concediu să nu aveţi surprize neplăcute, încercaţi să răspundeţi la următoarele întrebări:

Balconul şi ferestrele sunt asigurate împotriva efracţiei?

Uşa de acces are încuietori de siguranţă pe care să le folosiţi numai în timpul absenţei de lungă durată?

Locuinţa dvs. este prevăzută cu un sistem de alarmă?

Aţi lăsat obiectele de valoare şi banii lichizi într-un depozit bancar?

Aveţi o persoană de încredere căreia să îi încredinţaţi supravegherea locuinţei în perioada cât lipsiţi?

Dacă da, atunci rugaţi-o să facă ce este necesar pentru ca absenţa dvs. să nu fie observată (ex. să vă ridice corespondenţa sau eventualele obiecte care vă sunt livrate periodic la domiciliu).

Aţi discutat despre plecare numai cu persoanele apropiate?

Dacă vecinii dvs. sunt cei plecaţi în concediu şi observaţi ceva suspect la apartamentul lor (persoane necunoscute, urme de forţare, etc.) telefonaţi de îndată la 112 sau la cea mai apropiată secţie de poliţie. Cu cât aceasta este anunţată mai repede, cu atât şansele de a prinde infractorii şi de a recupera bunurile sunt mai mari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax