Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Festivalul „Alba Afroda”, la Ciugud. Zece localităţi din judeţ şi-au prezentat obiceiurile populare specifice zonei

Publicat

Comuna Ciugud a fost gazdă de sărbătoare, în week-end. În localitatea de pe malul râului Mureș s-a desfăşurat a VII-a ediţie a Festivalului „Alba Afroda”.

Asociaţia cu acelaşi nume cuprinde 10 localități: Rădeşti, Sâncel, Săsciori, Sântimbru, Ciugud, Cenade, Roşia de Secaş, Cergău, Pianu şi Şpring. Prin intermediul „Alba Afroda” sunt promovate tradiţiile şi obiceiurile populare specifice fiecărei zone, inclusiv prin festivalul menţionat.

Anul trecut, localitatea Săsciori a fost gazda festivalului. Sâmbătă şi duminică, la Ciugud, comunele membre ale Asociaţiei şi-au prezentat porturile, dansurile şi cântecele populare, bucatele tradiţionale şi meşteşugurile dobândite şi transmise din străbuni. Festivalul „Alba Afroda” a fost organizat cu sprijinul Primăriei Ciugud și Consiliului Județean Alba.

Sâmbătă, 30 iulie, de la ora 11.00, pe terenul de fotbal din Ciugud și baza sportivă din Drâmbar a fost programată „Cupa Prieteniei”, iar duminică, de la ora 14.00 s-a desfăşurat un spectacol de muzică populară şi ușoară. Au urcat pe scenă ansamblurile folclorice din comunele Săsciori, Rădești, Sântimbru, Cenade, Roșia de Secaș, Ciugud, Cergău, Șpring, Sâncel și Pianu. Duminică, de la ora 16.00, a avut loc concurs de desene „Satul copilăriei mele”, iar de la ora 19.00 un recital Roxana Reche. Seara, de la 21.00, a fost rândul trupei „The Puzzle” din Alba Iulia să intre pe scenă, evenimentul fiind încheiat cu un foc de tabără.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax