Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul ALBA JAZZ 2013 începe VINERI cu concerte Kenneth Meyer, Beats Remedy și Richard Galliano în Piața Cetății

Publicat

Pentru al doilea an consecutiv, jazz-ul revine la Alba Iulia, unde va răsuna timp de trei zile începând de vineri, 17 mai. Aflat la ediția a doua, Festivalul Internațional Alba Jazz aduce în Cetatea Alba Carolina artiști excepționali care vor susține concerte într-o mulțime de stiluri ce aparțin de jazz și nu numai. Participarea la toate evenimentele festivalului este gratuită.

Festivalul Internațional Alba Jazz, ediția 2013, a fost prezentat miercuri de către directoarea festivalului, Laura Orian, alături de președintele Asociației Cultur’Art, Dragoș Tudor, directorul Muzeului Național al Unirii, Gabriel Rustoiu și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Alin Cucui.

„Festivalul de jazz este un eveniment cultural, foarte aproape de public, pentru că jazz-ul este un gen sincer. Spre deosebire de anul trecut, când am avut o selecție foarte modernă, anul acesta am selectat câteva nume puțin mai comerciale, de la jazz-ul clasic până la jazz-ul latin și jazz manouche și cred că va avea un mare impact la public, tocmai pentru că se adresează mult mai multor oameni. Ne propunem să creem un public de jazz în acest oraș și, de ce nu, Alba Iulia să conteze pe harta Europei și din punct de vedere cultural”, a explicat Laura Orian.

Vineri, pe scena din Piața Cetății va urca Richard Galliano & The Tangaria New Quartet din Franța, iar în deschidere vor concerta Kenneth Meyer din SUA și Beats Remedy din Timișoara.

Sâmbătă vom avea privilegiul de a-l asculta pe Omar Sosa din Cuba, alături de cvartetul său afro-cubanez, într-un concert de jazz latino-african. Înainte, vor cânta trio Zamfirescu din București și Jazzybit din Timișoara. Tot sâmbătă, în jurul orei 18.00, pe pietonala dintre Muzeul Unirii și Sala Unirii, în deschiderea Nopții Muzeelor, va avea loc o paradă tribală cu Kult Tribal Kollective din București.

Duminică, festivalul se va încheia cu un concert de jazz cu influențe folclorice-arhaice și electronice, susținut de Cobzality din București, urmat de Marcian Petrescu și Trenul de Noapte, unica formație din România care abordează harmonica blues (blues cântat la muzicuță).

Pe lângă concerte, Festivalul Internațional Alba Jazz conține, în fiecare zi, ateliere de voce, chitară, orgă hammond, susținute de artiști extraordinari,  pentru elevii Liceului de Muzică și nu numai. Fiecare seară a festivalului se va încheia cu un jam session susținut de artiștii invitați.

Vedeți aici programul complet al Festivalului Alba Jazz 2013 și descrierea artiștilor invitați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax