Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul de Film INDIE, organizat la Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naţionale. Printre invitaţi se numără Dragoş Bucur şi Dan Chişu

Publicat

După ce a fost organizat la Constanţa şi la Bucureşti, Festivalul de Film „INDIE” ajunge în weekendul 5-7 decembrie şi la Alba Iulia. Cinefilii din oraş vor avea ocazia să vizioneze producţii româneşti cunoscute, dar şi cele mai recente apariţii. Vor fi prezenţi la festival şi regizorii filmelor, printre care Dan Chişu şi Dragoş Bucur.

Alba Iulia va fi gazda celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți „INDIE”.

Prezent la Alba Iulia pentru a promova evenimentul, preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, regizorul Dinu Tănse a dezvăluit motivul pentru care au ales ca ediţia din acest an să aibă loc în oraşul Marii Uniri.

Acesta spune că se doreşte ca Festivalul de Film „INDIE” să fie în strânsă legătură cu data de 1 Decembrie şi unde se putea mai bine acest lucru dacă nu în oraşul în care s-a înfăptuit Unirea.

Pentru a marca acest eveniment, prima seară de film va fi dedicată zilei de 1 Decembrie şi memoriei lui Sergiu Nicolaescu.

În deschiderea de joi, de la ora 18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor vor rula filme documentare pe teme legate de Marea Unire. Primul este un film din anul 1975 numit „Alba Iulia”, după care vor urma două filme realizate Pompiliu Gâlmeanu, „Memorandum” şi „Participanţi la Marea Unire”.

Deschiderea va fi marcată de un moment în memoria lui Sergiu Nicolaescu, cu filmul „Mihai Viteazul”.

„Festivalul va fi marcat de un moment care pe toţi ne-a marcat anul acesta, va fi un moment in memoriam Sergiu Nicolaescu. Şi pentru că vorbim de Unire, deschidem seara cu proiecţia <Mihai Viteazul>, care mi se pare o emblemă şi pentru Sergiu şi pentru Alba Iulia”, a precizat regizorul Dinu Tănase.

Vineri, de ora 16.00, la Sala de Conferininţe a Hotelului Parc va fi prezentată o selecţie de scurt metraje marca „INDIE„ . De la ora 18.00 va avea loc Gala Filmului, unde cei prezenţi se vor putea întâlni cu regizorii. Va participa şi Dan Chişu, cu cel mai recent film, „Deja Vu”, povestea unui cuplu într-un moment de criză.

De la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor va rula un film tot în memoria Marii Uniri, „Buzduganul cu trei peceţi”.

Sâmbătă, între orele 16.00 şi 18.00 vor fi proiectate scurt metraje la Hotel Parc, iar la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 11.00 va rula filmul „Osândă”, de la ora 13.00 „Ultima noapte de dragoste, prima noapte de război” şi de la ora 15.00 „Nea Mărin Miliardarul”.

Seara se va încheia în prezenţa lui Dragoş Bucur şi a Iuliei Rugină, care prezintă filmul „Love Building”.

„Vor fi trei zile pline şi va fi ca un test dacă oficialităţile din oraş, oamenii din Alba Iulia sunt interesaţi de un moment cultural”, a declarat Dinu Tănase.

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film. Organizat la început în Constanţa, la Mamaia, iar apoi de două ori în Bucureşti, începând din acest an festivalul îşi propune să devină un eveniment cultural itinerant, care să aducă filmul românesc în cele mai importante oraşe ale ţării, mai precizează organizatorii.

IPIFF 8 îşi propune să ofere o experienţă culturală unică în domeniul cinematografiei, aducând în faţa spectatorilor producţii realizate prin eforturi proprii ale producătorilor, fără ajutor financiar din partea Centrului National al Cinematografiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax