Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul de fotografie „Alba sub lumini de Oscar”, în atenția presei centrale. A mai rămas o lună până la eveniment (VIDEO)

Publicat

YouTube video

ASLO 2014, festivalul „Alba sub lumini de Oscar”, aflat în acest an la prima ediție, se apropie. O „armată” de fotografi profesioniști, la care se vor alătura sute de fotografi amatori și pasionați de fotografie, expoziții inedite de fotografie, ateliere și cursuri, dar și un concurs cu premii de mii de euro sunt doar câteva dintre elementele care vor transforma Alba Iulia și județul Alba în „staruri” imortalizate în cele mai mici detalii. Vedeți mai jos un video-promo al evenimentului.

Evenimentul se va desfășura în perioada 28 iulie – 1 august, când 150 de fotografi din întreaga ţară se întâlnesc la Alba Iulia la prima ediţie a Festivalului „Alba sub lumini de Oscar”. Timp de cinci zile Cetatea Alba Carolina și zona Șureanu -Valea Frumoasei vor fi ținta obiectivelor și blițurilor celor mai apreciați fotografi din România, iar cele mai frumoase imagini vor fi premiate în cadrul unui concurs jurizat de fotografi profesioniști consacrați la nivel național și internațional.

Festivalul ce are ca scop promovarea și imortalizarea, prin fotografie, a frumuseților unui județ, a atras deja atenția mai multor publicații centrale și locale, care s-au arătat interesate de ideea evenimentului: Gândul, Mediafax, Realitatea, Vocea Transilvaniei, Obiectiv.info, blogul F64, Alba TV, Ziarul Unirea, Alba24.

Pentru participanţi, în cadrul festivalului, sunt programate workshop-uri și cursuri gratuite cu lectori acreditaţi şi fotografi profesionişti.

Pe lista celor care vor „preda” secretele fotografiei profesionale sunt invitatul special al festivalului Marek Czarnecki, multiplu câştigător al „British Professional Photography Award” (echivalentul Oscarului pentru fotografie), Cătălin Săvulescu, Vlad Eftenie, câştigătorul de anul acesta al Sony World Photography, Cosmin Someşan şi Cătălin Rudolf, care vor fi şi membri ai juriului. Perioada de trimitere a formularelor de înscriere este 1 mai – 6 iulie, împreună cu un portofoliu al concurentului care să cuprindă 10 fotografii.

Fondul total de premii este de 8.500 de euro, cel mai mare din România pentru un astfel de concurs. Premiul I va fi în valoare de 2.000 euro, premiul II, 1.500 euro, premiul III 1.000 euro şi 10 menţiuni a câte 400 euro fiecare. Trei dintre mentiunile de 400 de euro fiecare vor fi acordate într-un concurs preliminar desfăşurat pe Facebook.

La finalul festivalului, Alba se va putea lăuda cu un portofoliu imens de fotografii artistice profesionale făcute de cei mai buni fotografi din ţară, iar organizatorii le vor putea folosi pentru promovarea judeţului.

Proiectul CITYLOGO, finanțat de către Comisia Europeană prin Programul URBACT II, în cadrul căruia Municipiul Alba Iulia este partener alături de alte orașe europene (https://urbact.eu/fr/projects/metropolitan-governance/citylogo/homepage/), susține evenimentul ”Alba sub lumini de Oscar”,  organizat în premieră în Alba Iulia. Acesta reprezintă una din acțiunile  propuse de către Grupul Local de Sprijin al proiectului, din care fac parte mai mulți factori interesați locali, printre care și un fotograf și un blogger. Printre obiectivele proiectului se numără și creșterea vizibilitățiiii orașului Alba Iulia la nivel național și internațional ca destinație atractivă pentru turiști și investitori.

Vă prezentăm promo-ul festivalului „Alba sub lumini de Oscar”:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax