Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul Iernii în Cetatea Alba Iulia: Pavilion de lumini, decorațiuni spectaculoase și un nou patinoar

Publicat

piata cetatii, craciun Pavilion de lumini, decorațiuni spectaculoase și un patinoar în Piața Cetății se pregătesc pentru Festivalul Iernii de la Alba Iulia. Administrația locală vrea să amenajeze Cetatea într-o manieră mult mai spectaculoasă comparativ cu anii trecuți, pe modelul târgurilor de Crăciun din marile capitale europene. 

Administrația locală se mobilizează deja pentru transformarea Cetății într-un loc magic în această iarnă. Chiar miercuri a reușit să „bată palma” cu o firmă care va aduce un patinoar în Piața Cetății, altul față cel de anii trecuți.

Acesta va avea o dimensiune de 600 de metri pătrați și va fi funcțional timp de două luni. Termenul se poate prelungi dacă oamenii vor manifesta interes pentru pentru acest sport de iarnă și dacă vremea va permite.

Nu a fost stabilită deocamdată data exactă la care va fi amplasat, dar se discută despre ziua de 1 Decembrie sau de „Moș Nicolae”.

Potrivit unor surse, anul acesta se va pune mai mult accent pe decorațiunile de iarnă, care se anunță a fi de-a dreptul spectaculoase.

Pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va fi împodobită cu un „pavilion de lumină”, după modelul celui de la Sibiu, ce va completa atmosfera de sezon din zona istorică. Va fi amplasat lângă Muzeului Principia, în faţa spaţiului arheologic îngrădit. Va avea formă poligonală regulată, cu înălţime de 12 metri, respectiv 4,5 – 6 metri a stâlpilor periferici şi nu va fi acoperit.
Suprafaţa pe care va fi construit este de 1063,5 mp.

Va rămâne în Piaţa Cetăţii timp de două luni şi jumătate, pentru a face mai atractivă Cetatea Alba Carolina în sezonul turistic pe timpul sărbătorilor de iarnă.

Se pare că și bradul va fi diferit anul acesta, mult mai decorat și mai luminat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Brad de craciun

    miercuri, 04.11.2015 at 17:54

    Sper sa nu se mai puna schela aia cu cetina de brad pe ea, numita „brad de Craciun”, este o abominatie.
    Cand o vezi, te gandesti involuntar la ideea de brad de Craciun, dar in a doua secunda iti dau seama ce e de fapt, te gandesti imediat ca ar fi putut sa fie un brad, frumos, un BRAD, nu o schela impodobita.
    Avem atatia brazi in judetul acesta, suntem la poalele Apusenilor, bogati in brazi, si noi, in Orasul Unirii, in loc de ceva natural, in loc de un brad frumos de pe crestele muntilor, avem o schela, o schela urata plina de plastic colorat.
    Asa ca S.O.S. bradul de Craciun. Vrem BRAD in cetate, nu schela impodobita.

    • Ashanti

      miercuri, 04.11.2015 at 20:09

      Ar fi bine sa fie si Un parc de distractii pentru copii carusele trenulete ceva de genus. Pentru compilasii nostri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax