Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Festivalul „Povești” la Alba Iulia: Cel mai important eveniment cultural din această toamnă. Cu Iureș, Maia Morgenstern şi Ozana Barabancea

Publicat

A mai rămas doar o săptămână până când cortina se va ridica pentru a opta oară, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Povești”, la Alba Iulia. Timp de cinci zile, sălile de spectacol din oraș vor deveni cele mai importante puncte de atracție pentru iubitorii de teatru și cultură.

Festivalul a fost prezentat marți în cadrul unei conferințe de presă de către directoarea Teatrului de păpuşi „Prichindel”, Ioana Bogățan, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și de invitatele special venite pentru prefața festivalului, actrițele Rodica Popescu Bitănescu și Tania Popa.

Alba Iulia va deveni în curând scena marilor actori din România și loc de poveste pentru cei mici. Spectacolele în cadrul Festivalul Internațional de Teatru „Povești” vor începe de miercuri, 2 octombrie.

Prezente la Alba Iulia pentru prefața festivalului pentru care au jucat în piesa „Cinci femei de tranziție”, actrițele Rodica Popescu Bitănescu și Tania Popa au participat la conferința de presă la care a fost prezentat viitorul eveniment.

„Ne simțim extraordinar de bine și de respectate de către cei care au organizat acest festival”, a spus Rodica Popescu Bitănescu.

Festivalul este o marcă a Consiliului Județean Alba, numărând deja șapte ediții anterioare și patru ani de existență a logo-ului și a numelui festivalului. Ca și la celelalte ediții, structura festivalului este împărțită în două. În prima parte a zilei va fi teatru pentru copii, iar seara vor avea loc spectacole pentru tineri și adulți.

„A opta ediție a festivalului nostru se suprapune peste activitatea în Consiliul Județean și asta mă bucură. Convingerea mea pe care o știți toți este că actul cultural ne ajută chiar și în investițiile în infrastructură. Asta cred că este rezultatul festivalului nostru de teatru de 8 ani, de a-i învăța pe oameni să meargă către cultură” a declarat președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel.

Legat de organizarea acestui eveniment, directoarea Teatrului de Păpuși „Prichindel”, Ioana Bogățan spune că actorii nu mai sunt atât de greu de convins să participe la festival, având în vedere că toți cei care au mai fost la Alba Iulia își doresc să revină, iar cei care nu au fost au auzit de eveniment și sunt încântați de invitație.

A evidenţiat noutatea ediției din acest an şi anume atelierele care vor fi coordonate de profesioniști din Statele Unite al Americii.

„De fiecare dată spun că totul este nou. Spectacolele sunt noi și atelierele pot să spun că sunt mai diferite față de anii trecuți. Avem trei ateliere care se adresează studenților, atelierul de scenografie și cele două, Viewpionts și Shine On Camera care vor fi coordonate de îndrumători din America”, a declarat Ioana Bogățan.

Au fost pregătite patru locații pentru desfășurarea spectacolelor: Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenților și Art Cafe Downtown.

Spectacolele – în total 27 – sunt atât producții din România (București, Craiova, Sibiu, Cluj, Târgu Mureș), cât și din străinătate (Marea Britanie, Serbia).

Printre numele mari care vor veni la festival, îi amintim pe Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Tania Popa și Cristian Pepino.

Ca în fiecare an, Teatrele Odeon și ACT din București au un loc special rezervat în programul festivalului, cu spectacolele Absolut!, Iluzii și Fidelitate.

Programul festivalului conține, de asemenea, ateliere de actorie, de improvizație, de scenografie și de mânuire marionete, coordonate de nume importante din arta românească.

Prețul unui abonament este de 100 de lei iar prețul unui bilet este de 10 lei (5 lei pentru copii).

Vă prezentăm programul:

Miercuri, 2 octombrie

10.00 Zulenka, Regia Cristian Pepino – Teatrul de Păpuși “Prichindel” Alba Iulia / Sala Teatrului de păpuşi, spectacol pentru copii (55 min.)

11.00 Pinocchio, regia Gheorghe Balint – Teatrul Pentru Copii Arlechino Brașov / Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacol pentru copii (45 min.)

12.00 Cafeaua cu tâlc – conferinţă de presă / Club Festival (Art Cafe Downtown)

17.00 In Memoriam Cristina Pepino – expoziţie de schițe scenografice / Sala Teatrului de păpuşi

17.30 Fata din curcubeu, regia Lia Bugnar – One Man Show / Sala Teatrului de păpuşi, spectacol pentru tineri şi adulţi (75 min.)

19.00 Poveştile rafinate ale operei şi operetei – expoziție de costume / Teatrul Liric „Elena Teodorini” Craiova / Casa de Cultură a Sindicatelor

19.30 Blifat, regia Alexandru Mihail – Teatrul Odeon București / Casa de Cultură a Sindicatelor,  spectacol pentru Tineri şi adulţi (70 min.)

Joi, 3 octombrie

10.00 Castelul Zânei Nopţii, regia Claudia Stühler – Teatrul pentru Copii şi Tineret “Gong” Sibiu / Sala Teatrului de Păpuşi, Spectacol Pentru Copii (45 min.)

11.00 Frumoasa Și Bestia, regia Florian Silaghi – Teatrul Regina Maria, Trupa  Arcadia Oradea / Casa de Cultură a Studenţilor, spectacol pentru copii (55 min.)

12.30  Cafeaua cu tâlc – conferinţă de presă / Club Festival (Art Cafe Downtown)

Despre arta păpuşarilor români, autor Toma Hogea, lansare de carte, Editura Sedcom Libris

18.30 D’ale noastre, regia Gigi Căciuleanu – Teatrul Național “I.L.Caragiale”, Centrul de cercetare și creație teatrală „Ion Sava”, Fundația Art Production București / Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacol pentru tineri şi adulţi (80 min.)

20.00 Mic şi al dracu, regia Maia Morgenstern – Teatrul Evreiesc de Stat București / Casa de Cultură a Studenţilor, spectacol pentru tineri şi adulţi (120 min.)

20.30 Fidelitate, regia Dragoș Câmpan – Teatrul Act București / Sala Teatrului de păpuşi, spectacol pentru tineri şi adulţi (80 min.)

Vineri, 4 octombrie

10.00 Cartea Junglei, regia Kiraly Istvan – Teatrul pentru Copii și Tineret “Ariel” Tg. Mureș / Sala Teatrului De Păpuşi, spectacol pentru copii (55 min.)

11.00 Păcală, regia Daniel Stanciu – Teatrul „Fani Tardini”, Secția Teatrul de Păpuși “Gulliver” Galați / Casa de Cultură a Studenților, spectacol pentru copii (65 min.)

12.00 Teatru şi carte – Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba / platou – Casa de Cultură a Studenților, Bibliobusul cu Povești

12.30 Cafeaua cu tâlc – conferinţă de presă / Club Festival (Art Cafe Downtown)

16.00 Maia Morgenstern între teatru şi film – discuție deschisă cu public / Club Festival (Art Cafe Downtown)

18.00 Soţul păcălit, regia Mircea Cornișteanu – Teatrul C.I. “Nottara” București / Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min.)

20.00 Neînţelegerea, regia Elena Ivanca – Teatrul Naţional „Sterija” Vârșeț, Voivodina (Serbia) / Casa de Cultură a Studenților, spectacol în limba română pentru tineri şi adulţi (80 min)

20.00 Iluzii, regia Cristi Juncu – o producție Teatrul “Act” Bucureşti și Asociația “Catharsis” / sala Teatrului de păpuşi, spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min.)

22.00 7th Flower – concert (60 min) / Club Festival (Art Cafe Downtown)

23.00 After Party – Dj Badea Funk / Club Festival (Art Cafe Downtown)

Sâmbătă, 5 octombrie 2013

10.00 Prinţul Broască, regia Todor Valov – Teatrul pentru copii și tineret “Colibri” Craiova / Sala Teatrului de păpuşi, spectacol pentru copii (50 min.)

11.00 Mica sirenă, regia Gabriel Apostol – Teatrul de animație “Ţăndărică” București / Casa de Cultură a Studenților – spectacol pentru copii (50 min.)
12.00 Cafeaua cu tâlc, conferinţă de presă / Club Festival (Art Cafe Downtown)
Bărbatul invizibil – expoziție foto Dávid Botond

Blondă sau brunetă – lansare album Silvan Stâncel

15.00 Întâlnire Unima – Assitej, Hotel Parc (120 min.)

17.00 Școala nevestelor, regia Cristi Juncu – Teatrul Național Tg. Mureș, Compania “Liviu Rebreanu” / Casa de cultură a sindicatelor, spectacol pentru tineri şi adulţi (150 min. cu pauză)

20.00 Absolut! – după “Ivan Turbincă” de Ion Creangă, regia Alexandru Dabija – Teatrul “Act” București / sala Teatrului de păpuşi – spectacol pentru tineri şi adulţi (90 min)

21.00 Cimpoierii scoţieni „Reading” – spectacol stradal Marea Britanie / platou, Casa de Cultură a Studenților (20 min.)

21.30 Ozana Barabancea & Band – concert / Casa de Cultură a Studenților (60 min.)

Duminică, 6 Octombrie 2013

11.00 Crăiasa Zăpezii, regia Traian Savinescu – Teatrul de Păpuşi “Puck” Cluj Napoca / sala Teatrului de păpuşi, spectacol pentru copii (55 min.)

12.30 Cafeaua cu tâlc – conferinţă de presă / Club Festival (Art Cafe Downtown)

15.00 Întâlnire Unima – Assitej, Hotel Parc (120 min.)

16.00 Prezentare Ateliere – Poarta a III-a a Cetății „Alba Carolina”

17.00 Poemes Visuals, regia Jordi Bertrand – Compania Jordi Bertrand Spania / sala Teatrului de păpuşi, spectacol pentru copii, tineri şi adulţi (60 min.)

18.00 Revoleo – Flamenco Vivo, regia Luis de la Carrasca – Association Andalouse Alhambra – Franţa / Casa de Cultură a Studenților, spectacol de muzică şi dans flamenco pentru tineri şi adulţi (70 min.)

19.30 Cimpoierii scoţieni „Reading” – spectacol stradal Marea Britanie / platou, Casa de Cultură a Sindicatelor (20 min.)

20.00 Contrabasul, regia Radu Gheorghe – Teatrul pentru copii și tineret “Excelsior” București / Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacol pentru tineri şi adulţi (105 min)

 

Ateliere de creaţie: 

30 septembrie – 6 octombrie

16.00 Instalaţie – performing, costum – decor – coordonator Alina Herescu, scenograf România/ atelier de scenografie / Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina

16.00  Viewpoints – coordonator Adrian Roman, regizor SUA / atelier de improvizație / Casa de Cultură a Studenților – Sala Oglinzilor

16.00  Prinţesă, cavaler sau vrăjitoare? – coordonator Gabriel Apostol, actor & regizor, România / atelier de construcție și mânuire marionete / Casa de Cultură a Studenților – Sala Amfiteatru

10.00 Shine on Camera – coordonator Thomas Poarch, actor & scriitor, SUA / atelier de actorie pentru reclamele TV / Casa de Cultură a Studenților – Sala Oglinzilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax