Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Festivalul Național de Folclor „Strugurele de Aur”: Concursul s-a încheiat vineri, iar sâmbătă sunt prezentate Gala laureaților și mai multe recitaluri

Publicat

Cea de-a doua seară a celei de a XI-a ediții a Festivalului Național de Folclor ”Strugurele de Aur” s-a încheiat și, odată cu ea, a luat sfârșit și concursul de muzică populară din cadrul evenimentului. Pentru candidați, marile emoții abia acum au început, deoarece juriul va avea dificila misiune de a desemna câștigătorul marelui premiu.

Festivalul Național de Folclor ”Strugurele de Aur” a oferit, și în a doua seară, albaiulienilor, momente fascinante. În prima parte a spectacolului, pe scenă au păși încă 20 de participanți, urmați de recitaluri extraordinare. Acestea au fost oferite de Ansamblul ”Jidvei” România și ”Junii de la Jidvei”, laureații anilor precedenți – Eugenia Horoba și Alexandru Pugna, Ancuța Matei, Ovidiu Homorodean, Alisa Toma, Florin Mircea Târziu, Sebastian Stan, Ciprian Roman, Felicia Stoian și Maria Coman -, dar şi interpreţii Cornel Borza, Antoanela Feche, Liviu Buțiu și Diana Ionela Jurjuț, Ionuț Fulea, acompaniat de Orchestra „Jidvei” România și Maria Dragomiroiu.

În urma celor două zile de concurs, se poate spune doar că toți cei 41 de participanți ar merita un premiu, întrucât fiecare a reușit să impresioneze publicul prezent la Alba Iulia, printr-o interpretare de suflet.

Festivalul se va încheia sâmbătă cu Gala Laureaților, decernarea premiilor, urmate de recitaluri:

Ansamblul „Jidvei” România și Junii de la „Jidvei”

– Sergiu Cipariu

– laureații anilor precedenți: Roxana Reche, Alexandru Pal și Ioana Breda Morar

– Marele Premiu 2005: Gabriela Tuță

– Marinela Baba

– Reta Rus

– Leontina Fărcaș, Ina Todoran și Bianca Șușman

– Gavril Prunoiu și grupul vocal bărbătesc „Doruri Muscelene”

– Cristian Pomohaci

– Sava Negrean-Brudașcu și prof. Ioan Berci.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax