Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul Naţional “Unitate şi Prietenie”, al Cercetaşilor, de la Alba Iulia a fost ANULAT. Ce spun organizatorii

Publicat

cercetasi Festivalul Naţional “Unitate şi Prietenie”, organizat de de cercetaşii Centrului Local “Axente Sever” din Alba Iulia, care ar fi trebuit să înceapă astăzi, aflat la a 18-a ediţie, a fost anulat. Organizatorii transmit că “în urma evenimentelor tragice de luna trecută, am început cu toţii, autorităţi, indivizi şi cercetaşi, să fim mai conştienţi de riscurile şi potenţialele probleme care pot apărea atunci când au loc evenimente cu mulţi oameni la un loc”.

Desfăşurarea festivalului depindea de spaţiile liceelor, iar “o modificare a conceptului cu doar câteva zile înainte nu ar fi fost posibilă”.

Despre evenimentul de la Alba Iulia, dedicat tuturor cercetaşilor din ţară cu vârsta peste 14 ani şi care anul trecut a strâns 450 de participanţi din toate colţurile ţării, organizatorii precizează că anul acesta ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie.

Programul includea proiecte în comunitate pentru seniorii (18 – 14 ani) şi liderii prezenţi la eveniment şi o serie de discuţii de tip forum pe teme de actualitate. eXploratorilor li se pregătea un joc strategic prin oraş, în care să descopere elementele simbolice ale Cetăţii, istoria şi arhitectura, conferinţa cu tema “Creăm o lume mai bună”, ateliere cu creare de hărţi, cum se construieste un boardgame, storytelling, oratorie, treasure hunt sau dansuri medievale, dar şi o vizită la Muzeul Unirii şi o demonstraţie cu costume alături de Lupii de Fier.

Cercetaşii au fost nevoiţi să anuleze însă, în acest an, Festivalul Naţional “Unitate şi Prietenie”.

“În urma evenimentelor tragice de luna trecută, am început cu toţii, autorităţi, indivizi şi cercetaşi, să fim mai conştienti de riscurile şi potenţialele probleme care pot apărea atunci când au loc evenimente cu mulţi oameni la un loc. Dat fiind faptul că festivalul cu structura sa din ultimii ani este dependent de spaţiile liceelor care ne-au găzduit evenimentul, o modificare a conceptului cu doar câteva zile înainte nu ar fi fost posibilă. Rămânem însă fideli tradiţiei şi valorilor noastre şi plănuim să găsim în viitor căi prin care să ne ducem misiunea de a crea un spaţiu de întâlnire, de dialog pentru eXploratorii, seniorii şi lideri din România, mai departe”, a precizat Andrei Avram, coordonatorul evenimentului.

Din cauza acestor modificări, evenimentul “va deveni un festival care trăieşte tot anul şi nu doar timp de 4 zile în luna decembrie. Cercetaşii vor încerca să ducă mai departe tradiţia şi valorile lor, să arate lumii întregi că unitatea şi prietenia în continuare sunt importante pentru ei şi că împreuna vor reuşi să construiască un eveniment şi mai frumos decât până acum”, mai spun organizatorii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax