Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul Național ”Unitate și Prietenie”, ediția a XVII-a. „Călătorie în timp”, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Cercetaşii au pregătit activităţi pentru 500 de participanţi

Publicat

cover_profile_facebook_up17 Cercetașii din Centrul Local „Axente Sever” din Alba Iulia vor organiza și în acest an Festivalul Național „Unitate și Prietenie”, aflat acum la cea de-a XVII-a ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 28 noiembrie – 1 Decembrie, iar participanții vor fi aproximativ 500 de cercetași din toată țara, care vin la Alba Iulia pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României. Tema festivalului din acest an este ”Călătorie în timp”.

În ultimii ani, numărul cercetașilor prezenți la festival a crescut tot mai mult, iar la această ediție se numără aproximativ 500 de persoane care vor avea ocazia să participe la un program mai diversificat, desfășurat într-un cadru non-formal, cu activități specifice temei festivalului, „Călătorie în timp”.

În cadrul acestei teme, cercetașii vor putea alege dintr-un număr de 20 de ateliere precum: Origami, Dans tradițional românesc, Ceramică, Prim ajutor, Diversitate și incluziune, vor învăța tehnici de cățărare alpină, cum să se descurce în situații limită, cum să-și pună în valoare activitățile cercetășești folosindu-se de mass-media și, de asemenea, vor participa la ateliere creative și de animație.

Mai mult, cercetașii albaiulieni au pregătit două proiecte pentru cei prezenți. „Zâmbește” este un proiect de tip social, în cadrul căruia cercetașii vor petrece câteva ore alături de copiii de la Centrul „Rita Gărgărița” și Așezământul „Sfântul Vasile”. Pe parte culturală, va avea loc un schimb de cărți „pe nevăzute”, în cadrul căruia participanții vor face schimb de cărți fără să vadă titltul și autorul acesteia, ci doar un mesaj scris de către cel care dă cartea, conținând un citat sau o descriere succintă a cărții.

rect3576 Ziua de sâmbătă va fi cea mai încărcată pentru cercetașii prezenți la festival. După atelierele de dimineață se va desfășura un joc complex prin oraș, numit „Mașina Timpului”, care continuă și duminică, participanții fiind împărțiți în echipe mixte. În cadrul acestuia, ei vor descoperi Cetatea Alba Carolina, vor vizita puncte turistice și vor avea provocări în urma cărora vor afla despre istoria orașului. De asemenea, seara va avea loc Târgul Centrelor Locale, unde fiecare grup de cercetași își va prezenta istoria și tradițiile cercetășești.

Duminică, de la ora 20.00, va avea loc un moment-imagine, simbolizând împlinirea a 300 de ani de când a început construcția Cetății Alba Carolina. Cercetașii vor aprinde „gulguțe” (cutiuțe din hârtie) tricolore poziționate în forma numărului 300.

Festivalul Național „Unitate și Prietenie” este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Instituția Prefectului Alba, Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan”, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”, Colegiul Tehnic „Apulum”, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, STP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax