|

FESTIVALUL ROMAN APULUM 2017, în 28-30 aprilie. Istoria prinde viață la Alba Iulia cu ajutorul a sute de reenactori

festivalul roman apulumDaci, romani, gladiatori și nimfe vor pune din nou anul acesta stăpânire pe vechiul oraș Apulum. Festivalul Roman Apulum dă startul evenimentelor de la Alba Iulia, iar anul acesta cei care vor să vadă live luptele taberelor o vor putea face în perioada  28-30 aprilie. Inima orașului, Cetatea Alba Carolina devine din nou centrul spectacolelor cu iz istoric, cu demonstrații militare, lupte și atelierele meșteșugărești.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Sute  de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare vor fi prezenți și în acest an, în perioada 28-30 aprilie,  la unul din cele mai îndrăgite festivaluri din Alba Iulia.

Pe parcursul celor două zile vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Festivalul a fost un real succes pe parcursul celor trei ani în care s-a desfășurat devenind un eveniment de suflet așteptat atât de albaiulieni cât și de turiștii care s-au obișnuit la sfârșitul lunii aprilie să îl dedice lecțiilor vii de istorie.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=544234avatar Publicat de pe 23 ianuarie 2017 şi actualizat pe 23 ianuarie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Timp liber, Turism.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

3 comentarii pentru “FESTIVALUL ROMAN APULUM 2017, în 28-30 aprilie. Istoria prinde viață la Alba Iulia cu ajutorul a sute de reenactori”

 1. Your wonderful festival dedicate to our common history from antiquity is one of the best in Europe!
  Please visit our website to learn more about our activities
  legio-iiii-scythica.com/index.php/en/roman-historical-restorations/roman-events/roman-festival-apulum/roman-festival-apulum-2015.html

 2. iar ne mandrim cu cotropitorii

 3. Ileana Crisan
  avatar

  Reenactor?
  Poti sa imi spui ce e asta?
  Pe aici pe la Toronto nu am auzit de actorii astia….

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Ciprian: Poate nu ar fi rau daca orasenii ar face ca locuitorii de la tara:cureti si in fata proprietatii. Prea mult...
 • Ciorea ramona: Buna ziua . Va asteptam si pe strada poligonului sa ne vedeti copii jucanduse intre masini si gunoaie...
 • Eu: Și noi așteptăm pe strada Poligonului de 2 mandate sa demoleze primăria vechea centrala termica… Copiii se...
 • A.D.: Pupatorii de moaste au ajuns sa-i sustina pe pupatorii de ciocan !!! Asta e definitia ipocriziei. Religia e ok...
 • Ionel: Religie=manipulare=putere. Simplu. Matematic. Cel mai mare pacat este acela de a manipula oamenii. Preotii...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI