Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FESTIVALUL ROMAN APULUM 2017, în 28-30 aprilie. Istoria prinde viață în Cetatea Alba Iulia

Publicat

festivalul roman apulum Daci, romani, gladiatori și nimfe vor pune din nou anul acesta stăpânire pe vechiul oraș Apulum. Festivalul Roman Apulum dă startul evenimentelor de la Alba Iulia, iar anul acesta cei care vor să vadă live luptele taberelor o vor putea face în perioada  28-30 aprilie. Inima orașului, Cetatea Alba Carolina devine din nou centrul spectacolelor cu iz istoric, cu demonstrații militare, lupte și atelierele meșteșugărești.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia. Sute  de reenactori – soldați și civili romani, războinici daci, gladiatori, meșteșugari sau dansatoare vor fi prezenți și în acest an, în perioada 28-30 aprilie,  la unul din cele mai îndrăgite festivaluri din Alba Iulia.

Pe parcursul celor două zile vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Festivalul a fost un real succes pe parcursul celor trei ani în care s-a desfășurat devenind un eveniment de suflet așteptat atât de albaiulieni cât și de turiștii care s-au obișnuit la sfârșitul lunii aprilie să îl dedice lecțiilor vii de istorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Jordan

    luni, 23.01.2017 at 11:10

    Your wonderful festival dedicate to our common history from antiquity is one of the best in Europe!
    Please visit our website to learn more about our activities
    legio-iiii-scythica.com/index.php/en/roman-historical-restorations/roman-events/roman-festival-apulum/roman-festival-apulum-2015.html

  2. pintea

    duminică, 12.02.2017 at 11:49

    iar ne mandrim cu cotropitorii

  3. Ileana Crisan

    duminică, 12.02.2017 at 22:08

    Reenactor?
    Poti sa imi spui ce e asta?
    Pe aici pe la Toronto nu am auzit de actorii astia….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax