|

Festivalul ”Zilele Medievale ale Bălgradului”, două zile de teatru, muzică, dans și… duel. Vezi programul celor două zile!

picture 3În perioada 05 – 06 August, la Alba Iulia se va desfăşura cea de-a doua ediţie a Festivalului de Artă Medievală “Zilele Medievale ale Bălgradului”! În acest an Grupul Skepsis organizează cea de-a doua ediţie pe baza unui proiect care are ca scop promovarea imaginii Municipiului Alba Iulia ca punct de reper pe harta naţională şi europeană a oraşelor-cetăţi care oferă un festival medieval în agenda de evenimente propuse concetăţenilor şi turiştilor.

Sâmbătă, 05.08.2017, va debuta aşadar cea de-a doua ediţie a festivalului “Zilele Medievale ale Bălgradului”, găzduind Curtea Comedianţilor, care va prezenta ateliere deschise publicului şi spectacolul La Hanul de la Răscruce – un spectacol original, lucrat pe parcursul acestor zile şi în care prin scene de teatru, dans, poezie, muzică şi duel se vor depăna treptat episoadele şi întâmplările petrecute într-un han medieval, aflat, ca şi Alba Iulia, la răscruce de drumuri, de timpuri, de vieţi.

Picture2Curtea Comedianţilor este un atelier de artă medievală, renascentistă şi tradiţională care reuneşte tineri artişti într-un atelier de creaţie în care se caută revitalizarea rădăcinilor culturale europene. Curtea Comedianţilor aduce la Alba Iulia prin tineri actori membri a mai multor trupe şi companii tinere din ţară. Tinerii lucrează împreună pe parcursul acestei săptămâni în cadrul unor ateliere de formare şi creaţie de teatru, muzică, dansuri, jonglerii şi arta mânuirii armelor medievale. Rezultatul acestor ateliere este spectacolul La Hanul de la Răscruce, care va fi prezentat sâmbătă în cadrul festivalului.

Curtea Comedianţilor poposeşte din nou la Alba Iulia fiind organizată de Societatea Culturală Concret, cu susţinerea Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti şi a Casei de Cultură a Studenţilor Bucureşti şi a Grupului Skepsis.

Duminică, 06.08.2016 va fi ziua dedicată trupelor şi companiilor invitate care vor susţine o serie de spectacole de teatru pentru cei mici, farse, teatru, jonglerii cu foc şi muzică medievală.

Timp de două zile vă invităm să reînviem prin artă Bălgradul – cetatea noastră medievală! Vom reauzi paşii grei ai cavalerilor pe care-i vom vedea îmbrăcând armuri strălucitoare şi încrucişând spade lungi şi grele în demonstraţii de mânuire a armelor! Va răsuna muzica truverilor şi trubadurilor care animau curţile medievale şi tavernele vremii!  Ne vom înveseli cu farse şi spectacole de stradă ale actorilor ambulanţi! Vom asista la jonglerii cu foc şi admira măiestria meşteşugarilor târgoveţi.

Grupuri participante: TRUVERII (C.C.S. Bucureşti), STUDIO 24 (C.C.S. Bucureşti), MEDIEVAL ART (Bucureşti), LUDIC (C.C.S. Iaşi), SIRIUS (Bistriţa), TERRA ULTRASILVANA (Braşov), PETER PANN (Câmpina), SKEPSIS (Alba Iulia).

Program:

Sâmbătă, 05.08.2016                                                 

10.00 – Montarea pavilioanelor comedianţilor şi cavalerilor;

11:30 – Ateliere deschise;

12:30 – Probe tehnice;

15.30 – Ateliere deschise

17.00 – Curtea Comedinaţilor – La Hanul de la Răscruce – Spectacol de dansuri, cântece, teatru, jonglerii cu foc, demonstraţii de luptă.

Duminică, 06.08.2016

10.30 – Curtea Comedianţilor pentru copii – ateliere deschise şi demonstrative pentru copii; spectacole scurte pentru copii.

11.30 – Teatru de Păpuşi – Compania Peter Pann, Câmpina

17:00 – Arta mânuirii armelor medievale (grupul de reconstituire istorică Terra Ultrasilvana, Braşov)

18.30 – Farse medievale (Compania de Artă Studio 24, Bucureşti)

19.30 – Aventurile Căpitanului Spaventa  (Skepsis, Alba Iulia)

20.30 – Concert muzică medievală (Truverii, Bucureşti)

21:30 – Jonglerii cu foc (Sirius, Bistriţa)

IMGP1286Zilele Medievale ale Bălgradului este un eveniment organizat pe baza unui proiect propus de Grupul Skepsis, în parteneriat cu instituţii locale  – Primăria Municipiului Alba Iulia; Consiliul Judeţean Alba; Centrul de Cultură “Augustin Bena” Alba; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia – şi susţinut de Societatea Culturală Concret; Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti; Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti.

Pentru realizarea activităţilor din cadrul proiectului, Municipalitatea a permis artiştilor accesul la Caponiera situată între Bastionul sf. Carol și Bastionul sf. Elisabeta din cetatea Alba Carolina. Locaţia a fost amenajată în cadrul proiectului transnaţional “Rețea Pilot focusată pe activități temporare ca instrumente de regenerare urbană” – Acronim TUTUR. Prin amenajarea Caponierei mai sus menționată, Municipalitatea a dorit să faciliteze accesul cetățenilor la activități educative, sportive, culturale, pentru creșterea calitații vieții la nivelul orașului.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=586841avatar Publicat de pe 2 august 2017 şi actualizat pe 2 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Arta, Cultura.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI