Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Alba sub lumini de Oscar” 2015: Fotografii spectaculoase şi peisaje de vis surprinse pe „Transalpina de Mamut” şi în Parcul Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

poza fotografi pe bicicleta Cursanţii înscrişi la Festivalul de Film şi Fotografie „Alba sub lumini de Oscar” au fost provocaţi, vineri, să surprindă două dintre cele mai frumoase zone de petrecere a timpului liber din Alba Iulia: Parcul Dendrologic şi pista de biciclete – „Transalpina de Mamut”.

Fie că au ales să urce pe bicicletă sau să parcurgă la pas cele două zone de relaxare, pasionaţii de fotografie nu au renunţat la aparatul foto şi au surprins prin obiectiv cele mai inedite sau cele mai spectaculoase peisaje.

Festivalul se încheie sâmbătă, când vor fi desemnaţi şi câştigătorii la cele două secţiuni, de fotografie şi film. Premiile sunt cele mai mari din România acordate la un festival de arte vizuale şi se ridică la 6.500 de euro.

Pasionaţii de fotografie înscrişi în Festivalul de Fotografie şi Film „Alba sub lumini de Oscar” au fost provocaţi, vineri, să descopere şi să surprindă în fotografii inspirate două dintre cele mai frumoase zone de petrecere a timpului liber din Alba Iulia: Parcul Dendrologic şi pista de biciclete – „Transalpina de Mamut”. Unii dintre fotografi au decis chiar să testeze pista şi au parcurs-o cu bicicleta, în timp ce alţii au descoperit zona la pas. Ulterior, după ce au realizat sute de fotografii pe spectaculoasa „Transalpina de Mamut”, aşa cum este denumită pista de biciclete de bikerii din zonă, au intrat în Parcul Dendrologic încercând să surprindă natura în peisaje de vis.

Sâmbătă – emoţii mari pentru concurenţi. Premii în valoare de 6.500 de euro pentru fotografii inspirate

Ziua de sâmbătă se anunţă plină de emoţii pentru cei aproape 100 de candidaţi înscrişi în Festivalul de Fotografie şi Film „Alba sub lumini de Oscar” pentru că vor fi decernate premiile pentru cele mai bune fotografii şi filme documentare. Valoarea totală a premiilor se ridică la 6.500 de euro, „Alba sub lumini de Oscar” fiind festivalul de profil din România cu cele mai mari premii oferite participanţilor.

La Secţiunea „FOTOGRAFIE” fiecare concurent va participa cu fotografiile realizate într-un concurs dotat cu trei premii în valoare de 2.000 de euro, 1.500 de euro şi 1.000 de euro. Premiile sunt acordate de compania de vinificaţie Jidvei. Premiul cel mare acordat la categoria „FILM” este de 2.000 de euro, iar producţia câştigătoare va fi desemnată după o analiză profesionistă realizată de lectorilor care susţin în acest an cursurile de film.

Parcul Dendrologic şi pista de biciclete de pe Mamut – locuri de relaxare în Alba Iulia

fotografi in parc Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” este una dintre atracţiile municipiului Alba Iulia unde albaiulienii sau turiştii se pot relaxa în natură. Zona are o suprafaţă de peste 21 de hectare şi cuprinde peste 1.100 de specii de arbori şi plante din toate colţurile lumii. Parcul este inedit şi unic în ţară, datorită faptului că este amenajat chiar în mijlocul unei păduri naturale şi a fost realizat printr-un proiect european în valoare de 2,66 milioane de euro. Tot în aceeaşi zonă, pe Dealul Mamut din Alba Iulia, există şi una dintre cele mai inedite piste de biciclete din România denumită de iubitorii de ciclism „Transalpina de Mamut”. Pista are o lungime de peste 5 kilometri şi leagă, prin pădure, două dintre cartierele oraşului: Miceşti şi Pâclişa. Pista are o lăţime de 3 metri şi este însoţită de o alee pietonală lată de 2 metri având trasee de urcare pe o distanţă de 2 kilometri şi coborâre pe aproape 3,5 kilometri.

Despre „Alba sub lumini de Oscar” – ediţia 2015

poza parc dendrologic Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” se desfăşoară în perioada 25 – 30 mai în judeţul Alba. Aproape 100 de pasionaţi de fotografie şi film din întreaga ţară (din localităţi precum Alba Iulia, Bucureşti, Iaşi, Sibiu, Cluj-Napoca sau Năvodari) „au lua cu asalt” Alba Iulia şi judeţul Alba în încercarea de a descoperi prin obiectivul aparatului de fotografiat sau al camerei de filmat cele mai frumoase şi misterioase atracţii turistice din zonă. Chiar dacă este poate cel mai tânăr festival de gen din România, „Alba sub lumini de Oscar” este evenimentul cel mai promiţător care adună de la un an la altul tot mai mulţi participanţi. „Alba sub lumini de Oscar” este festivalul din România cu cele mai mari premii oferite participanţilor, valoare lor fiind de 6.500 de euro.

Festivalul „Alba sub lumini de Oscar” a cuprins în acest an două secţiuni: FOTOGRAFIE şi FILM, iar în program au fost incluse cursuri teoretice şi practice gratuite pentru pasionaţii artelor vizuale, expoziţii şi proiecţii de film. Ediţia din 2015 cuprinde două elemente importante de artă vizuală – o expoziţie de pictură semnată Daniel Prapone din Germania şi proiecţii de film din seria „În premieră”, semnate de Carmen Avram. În acest an organizatorii au fost nevoiţi să suplimenteze numărul de locuri anunţate iniţial, datorită solicitărilor numeroase venite din partea pasionaţilor de fotografie şi film. În 2015 festivalul a adus nume mari din domeniul fotografiei precum Marek Czarnecki, unul dintre cei mai apreciaţi artişti fotografi la nivel mondial şi multiplu câştigător al „British Professional Photography Awards” (premiu care este echivalentul Oscarului pentru fotografie) dar şi Thomas Diseth deţinătorul unui premiu Emmy pentru film documentar.

„Alba sub lumini de Oscar” este organizat de Asociaţia „Produs în Alba” şi Asociaţia Visual Art şi se desfăşoară în parteneriat cu Primăria municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Sponsorul ediţiei din acest an este compania Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vinuri din România.

Alte detalii despre „Alba sub lumini de Oscar” 2015 puteţi afla AICI.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax