Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FIEFURILE candidaților Ponta și Iohannis. TOP 5 – județe în care au obținut cele mai multe voturi. Situația economică și socială

Publicat

harta_votului prezidentiale 2014 tur 1 ANALIZA Alba24.ro: Rezultatele comunicate de Biroul Electoral Central arătă că Victor Ponta şi Klaus Iohannis au intrat în turul al doilea al prezidenţialelor. Astfel, potrivit BEC, candidatul PSD-UNPR-PC a obţinut 40,44% din voturi, iar candidatul ACL a obţinut 30,37%. Victor Ponta a înregistrat o performanță electorală în județul Teleorman iar contracandidatul său Klaus Iohannis în Sibiu.

Prezenţa la vot în primul tur al alegerilor este mai redusă în 2014 (53,16%) decât cea înregistrată în turul I la alegerile din 2009 (54,37%).

Potrivit rezultatelor comunicate de Biroul Electoral Central, la urne s-au prezentat 9.583.580 de cetăţeni. Victor Ponta a obţinut voturile a 3.836.093 dintre alegători, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 2.881.406 persoane care au mers la urne, iar Călin Popescu Tăriceanu 508.572 voturi.

SONDAJ Alba24.ro: DOI candidați vor să-ți fie PREȘEDINTE. Pe care dintre ei îl preferi? VOTEAZĂ

  • Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) (76%)
  • Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) (24%)
  • Total voturi: 2.756

Loading ... Loading ...

Primele cinci judeţe în care Victor Ponta a înregistrat o performanţă electorală sunt:

Teleorman: Ponta – 57,92%, Iohannis – 23,24%, Diaconescu – 4,83%

În județul Teleorman se înregistrează al treilea cel mai scăzut nivel de trai din România. În această regiune rata şomajului este una dintre cele mai ridicate din ţară, locuitorii săi trăiesc mai puţin decât cea mai mare parte a românilor, numărul gospodăriilor conectate la canalizare este şi el scăzut, iar productivitatea populaţiei este una dintre cele mai reduse din România. Acesta ocupă locul 33 în topul județelor din România după PIB-ul pe cap de locuitor.

Mehedinţi: Ponta – 57,4%, Iohannis – 21,1%, Tăriceanu – 5,3%

Nivelul de trai din judeţul Mehedinţi este „erodat” de o rată ridicată a şomajului şi a criminalităţii, precum şi de o contribuţie modestă a locuitorilor la economia locală. Mehedinţi s-a clasat pe penultimul loc în topul judeţelor cu cele mai bune condiţii de viaţă din România și pe locul 35 în topul județelor după PIB-ul pe cap de locuitor.

Dolj: Ponta – 56,03%, Iohannis – 23,64%, Tăriceanu – 4,93%

Locurile de muncă sunt mai greu de găsit în Dolj, judeţ în care se înregistrează a patra cea mai mare rată a şomajului din România. De asemenea județul se află pe locul 17 în topul judeţelor cu cel mai bun nivel de trai din ţară și pe locul 21 în topul județelor din România după PIB-ul pe cap de locuitor.

Buzău: Ponta – 54,21%, Iohannis – 19,9%, Udrea – 6,06%

Peste jumătate dintre gospodăriile din Buzău nu sunt racordate la reţeaua publică de canalizare. Totodată, rata şomajului este una dintre cele mai ridicate din ţară. Cu toate acestea, în ceea ce priveşte rata criminalităţii, respectiv numărul de persoane găsite vinovate de o instanţă de judecată, judeţul ocupă locul trei la nivel naţional, având un număr redus de persoane condamnate. De asemenea, Buzău ocupă locul 28 în topul județelor din România după PIB-ul pe cap de locuitor.

Gorj: Ponta – 50,25%, Iohannis – 24,38%, Udrea – 5,84%

Salariile gorjenilor sunt printre cele mai mari din România, însă rata mare a criminalităţii şi numărul ridicat al şomerilor au tras în jos judeţul care s-a clasat pe locul 15 în topul judeţelor cu cel mai bun nivel de trai din România. Acesta ocupă locul 12 în topul județelor după PIB-ul pe cap de locuitor.

Primele cinci judeţe în care Klaus Iohannis a înregistrat o performanţă electorală sunt:

Sibiu: Iohannis – 69,87%, Ponta – 19,35%, Tăriceanu – 2,30 %

În Sibiu, salariile şi contribuţia locuitorilor la economie sunt printre cele mai mari din România. Orice român şi-ar dori să locuiască în judeţul Sibiu graţie nivelului ridicat de trai înregistrat aici, al patrulea cel mai crescut din întreaga ţară. Sibiul se poate lăuda cu angajaţi care obţineau la finalul anului 2012 al cincilea cel mai mare salariu mediu net din România, dar şi cu valoarea mare a contribuţiei fiecărui locuitor la economia locală, precum şi cu un procent mare de gospodării ce dispun de canalizare. De asemenea, Sibiul se situează pe locul 8 în topul județelor după PIB-ul pe cap de locuitor.

Alba: Iohannis – 52,57%, Ponta – 27,43%, Udrea – 3,91%

În ciuda faptului că se confruntă cu un şomaj ridicat şi o rată mare a criminalităţii, locuitorii din judeţul Alba se pot mândri cu o productivitate sporită a muncii, dar şi cu o speranţă de viaţă peste media naţională. Alba s-a clasat pe locul 21 în topul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România și pe locul 11 în topul județelor după PIB-ul pe cap de locuitor.

Bistriţa-Năsăud: Klaus Iohannis – 44,68%, Victor Ponta – 36,28%, Elena Udrea – 3,60%

Rata scăzută a şomajului şi speranţa crescută de viaţă a locuitorilor din Bistriţa-Năsăud i-a asigurat judeţului, printre altele, locul 14 în clasamentul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România. Românii care trăiesc în această zonă a ţării se confuntă însă cu inconvenienţe precum sumele mici de bani pe care le primesc din partea angajatorilor sau suprafaţa redusă a spaţiilor verzi din mediul urban. Totodată, județul se situează pe locul 18 în topul județelor după PIB-ul pe cap de locuitor.

Arad: Iohannis – 44,55 %, Ponta – 29,48%, Udrea – 4,92 %

Arădenii nu au dificultăţi atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă, rata şomajului fiind a treia cea mai scăzută din ţară, reiese din datele oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (INS). De asemenea, judeţul Arad ocupă locul 11 în topul judeţelor cu cel mai ridicat nivel de trai din ţară și locul 10 în topul județelor după PIB-ul pe cap de locuitor.

Timiş: Iohannis – 42,03%, Ponta – 29,66 %, Macovei – 6,19%

Judeţul din România în care se trăieşte cel mai bine este Timişul, reiese din topul judeţelor cu cele mai bune condiţii de viaţă.  Locuitorii din Timiş sunt printre cei mai productivi din ţară, contribuţia medie a unui cetăţean la economia locală fiind de aproape 10.000 de euro, nivel depăşit doar de locuitorii din Ilfov și București. Astfel, Timișul este pe locul 3 în topul județelor după PIB-ul pe cap de locuitor.

Citește și HARTA VOTULUI: Rezultate FINALE alegeri prezidențiale : Unde a CÂȘTIGAT PONTA și în ce JUDEȚE a CÂȘTIGAT IOHANNIS

Citește și Victor PONTA a CÂȘTIGAT în secțiile unde au votat DEȚINUȚII din PENITENCIARUL AIUD. Rezultatele obținute de principalii candidați

Citește și HARTA VOTULUI ÎN ALBA: Câte voturi au obținut IOHANNIS și PONTA în fiecare dintre cele 78 localităţi ale judeţului

surse: gandul.info, mediafax.ro, econtext.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax