Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanţare de 200.000 lei de la CJ pentru Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia. Bani pentru reparațiile unor săli şi dotarea lor cu mobilier și echipamente

Publicat

Consiliul Județean Alba a aprobat, joi, în ședință, acordul de asociere dintre Consiliul Județean Alba, Consiliul Local și Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa”, pentru reabilitarea și dotarea unor spații destinate Şcolii Profesionale Germane. S-au alocat 200.000 de lei pentru finanţarea cheltuielilor legate de lucrările de reparații curente necesare spațiilor în care urmează să se desfășoare procesul instructiv-educativ, dar și pentru dotarea cu mobilierul și echipamentele corespunzătoare tipului de activități școlare.

În luna iulie a anului 2013 a fost semnat un Protocol de colaborare între firmele Star Transmission Cugir, Supremia, Saturn, Ipec, Apulum, Bosch Rexroth și Inspectoratul Școlar Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Consiliul Județean Alba, în vederea contribuirii cu resurse disponibile la înființarea, organizarea și susținerea Școlii profesionale de tip dual după modelul german. Cel care a venit cu propunerea ca la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” să aibă două clase de învățământ profesional de tip dual după modelul german a fost Inspectoratul Școlar Județean Alba.

În perioada septembrie 2013 – iulie 2014, Școala Profesională de tip dual a funcționat cu 2 clase și a pregătit un număr de 23 de elevi în specializările electromecanici și modelieri – turnători, care, după doi ani și jumătate de studiu vor primi un Certificat de absolvire recunoscut atât în România, cât și în străinătate. Absolvenții vor avea prioritate la angajare în firmele partenere.

Pentru anul școlar 2014-2015 au fost admiși un număr de 56 de elevi, din aproximativ 170 elevi candidați, iar pentru pregătirea profesională a elevilor este nevoie de lucrări de reabilitare și dotare a unor spații care să îi ajute pe aceștia să se desfășoare mai bine.

Consilierii judeţeni au aprobat alocarea de 200.000 de lei pentru cheltuielile care prevăd lucrări de reparţii ale spaţiilor în care urmează să se desfăşoare cursurile elevilor, dar şi dotări cu mobilier şi echipamente corespunzătoare tipurilor de activităţi şcolare.

Cristina NICOLA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax