Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanțare de 7.000 de euro din partea CJ Alba pentru proiectul „Cetățenie și educație prin media în context european”

Publicat

Consilierii județeni din Alba vor avea de votat, în ședința din data de 29 august, proiectul privind aprobarea implementării proiectului „Cetățenie și educație prin media în context european” („Citizenship and Didactics with Media in the European Context”), selectat spre finanțare de către Comisia Europeană în cadrul Lifelong Learning Programme, Comenius Regio Parteneriship. Pentru acest proiect se propune alocarea sumei de 7.025 de euro din bugetul județului Alba.

Parteneriatele Comenius Regio au ca scop întărirea dimensiunii europene a educației prin promovarea activităților de cooptare între autoritățile locale și regionale care au un rol în învățământul școlar în Europa. Parteneriatul oferă ocazia autorităților educaționale, în cooptare cu școlile și ceilalți actori din domeniul educației, în diferite regiuni ale Europei, să colaboreze pe teme de interes comun, să facă schimb de bune practici, ajutând regiunile să-și îmbunătățească oferta educațională adresată tinerilor de vârstă școlară.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea colaborării între instituții în vederea dezvoltării aptitudinilor elevilor, cum ar fi inițiativa, spiritul anteprenorial, creativitatea, expresia artistică.

În cadrul proiectului se vor implica două regiuni și anume Marche Italia și județul Alba. În județul nostru, autoritatea coordonatoare este Consiliul Județean Alba, prin aparatul de specialitate, iar ca partenerii vor fi: Colegiul Tehnic „Apulum”, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia, Casa Corpului Didactic Alba și Asociația Alba Manche Împreună.

În cadrul proiectului, elevii și profesorii vor fi promovați să creeze desene animate, documentare, spoturi dar și altele, pe tema cetățeniei europene. Elevii din liceu, în special, vor acționa ca mentori pentru copiii de școală primară, încurajând dezvoltarea competențelor acestora, dar și a propriilor competențe.

Producțiile realizate vor fi prezentate în cadrul unui eveniment major „Festivalul European de Film Școlar”, care se va desfășura în cele două regiuni.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 23 de luni începând din septembrie 2013 și până în iulie 2015.

Valoarea totală a proiectului este de 48.100 de euro, echivalentul a 216.450 de lei, din care 7.025 de euro, adică 31.612,5 lei va fi contribuție din partea Consiliului Județean și 41.075 euro (184.837,5 lei), din partea Comisiei Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: UPDATE: Şedinţă la Consiliul Judeţean Alba. Pe ordinea de zi sunt incluse 17 proiecte de hotărâri. Vezi lista | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax