Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Finanțare europeană de până la 200.000 de euro pentru cei care angajează cel puțin patru persoane defavorizate

Publicat

bani lei euro Micile firme care oferă locuri de muncă românilor defavorizaţi pot primi fonduri de la Uniunea Europeană. Cei care au o idee de afacere care susține tradiția sau care promovează turismul primesc câte 200.000 de euro, cu condiția să angajeze cel puţin patru persoane cu dizabilităţi, fără venituri sau un părinte fără partener, care își crește copilul singur.

Printre cei care au luat fonduri europene se numără și o asociație care promovează turismul în localitatea Rimetea, din județul Alba, sat inclus în patrimoniul UNESCO. Afacerea aparține unor tineri clujeni, pasionați de escaladă și drumeții montane.

Asociația oferă posibilitatea închirierii de biciclete, la nevoie organizând circuite și trasee cu bicicleta, dar și ture pe apă cu caiace și canoe.

Ghid turistic este un localnic care din 2009 făcea naveta în Ungaria. Doar acolo găsise un loc de muncă în specializarea sa, de mecanic auto. „Contează și distanța. Familia e acasă, copilul, nevasta. Eram plecat cu lunile, acum că stau acasă îi mult mai bine”, povestește Paul Iuliu, angajat.

Afacerile tradiţionale care au primit finanţare europeană trebuie să funcționeze cel puţin trei ani. Firmele primesc un grant din care își pot cumpăra echipamente, pot subvenționa o perioadă salariile și cheltuielile curente cum ar fi abonamente chiar și promovare.

Aproximativ 20 de mici firme din județele Mehedinți, Dolj, Cluj, Timiș, Alba, Suceava și Covasna au primit astfel de fonduri europene, finanțarea totală ridicându-se la zece milioane de lei.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax