Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firma care deţine Alba TV a intrat în faliment, prin decizie la Tribunal. Judeţul Alba nu mai are niciun post de televiziune locală

Publicat

sabau alba tv După ce postul de televiziune locală Alba TV şi-a cerut insolvenţa, în 2013, Tribunalul Alba a dispus intrarea acestuia în faliment. Pentru societatea Alba Television SRL a fost desemnat lichidator judiciar. Reamintim că Alba TV nu mai emite din 22 octombrie 2015, firma care deținea licența fiind amendată de CNA cu 50.000 de lei.

Acum trei ani, Alba Television SRL, controlată de patronii Grup Corint și-a cerut insolvența, acumulând datorii de aproximativ 1 milion de lei. A solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenţei, în motivare fiin precizat menţionată ”insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile. Insolvenţa este prezumată ca fiind vădită atunci când debitorul, după 90 de zile de la scadenţă, nu a plătit datoria sa faţă de creditori”.

Instanța a admis cererea și a constatat starea de insolvență, în 10 iunie 2013 și a numit ca administrator judiciar provizoriu H. C. IPURL.

În 22 februarie 2016, Tribunalul Alba a dispus intrarea firmei în faliment: “În temeiul art. 107 alin. 1 lit. C şi 105 alin. 1 din Legea nr. 85/2006, dispune intrarea în faliment în procedură simplificată a debitoarei SC Alba Television SRL. În baza art. 107 alin. 2 din Legea nr. 85/2006, dispune dizolvarea societăţii debitoare. În baza art. 107 alin. 2 lit. a ridică dreptul de administrare al debitoarei. Dispune tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al lichidatorului, conform art. 48 alin. 1 din lege. În baza art. 107 alin. 2 lit. B, desemnează ca lichidator judiciar pe administratorul judiciar Heral Consult IPURL, (…) având atribuţiile prevăzute de art. 25 şi 108 din Legea nr. 85/2006. Stabileşte remuneraţia lichidatorului în baza decontului de lucrări, conform art. 4 din lege.

Conform art. 107 alin. 2 lit. D, stabileşte ca în termen de 10 zile de la intrarea în faliment administratorul debitoarei să predea lichidatorului gestiunea averii debitorului împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii menţionate la art. 46 alin. 2, precum şi o listă cuprinzând sumele şi adresele creditorilor şi toate creanţele acestora la data intrării în faliment, cu indicarea celor născute după deschiderea procedurii.

În baza art. 107 alin. 2 lit. f coroborat cu art. 108 alin. 1, pune în vedere lichidatorului să notifice intrarea în faliment tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor, Oficiului Registrului Comerţului şi debitorului (…).

Pune în vedere lichidatorului judiciar ca în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei încheieri să depună la Oficiul Registrului Comerţului Alba semnătura în conformitate cu prevederile art. 246 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 şi să comunice instanţei sau Oficiului Registrului Comerţului orice fapt intervenit în viaţa societăţii debitoarei care aduce modificări înregistrărilor în registrul comerţului.

În temeiul art. 107 alin. 3 coroborat cu art. 108 alin. 2 din Legea nr. 85/2006 stabileşte:

– termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor născute după data deschiderii procedurii, conform art. 108 alin. 2 lit. a, în vederea întocmirii tabelului suplimentar al creditorilor este 45 de zile de la data prezentei hotărâri

– termenul de verificare al creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar la 75 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri

– termenul de definitivare a tabelului creanţelor la 90 de zile de la rămânerea irevocabilă a prezentei hotărâri.

Cu drept de recurs în 7 zile de la comunicare. Fixează termen de verificare la 18.04.2016, ora 9.00”, se arată în soluţia pe scurt.

Potrivit CNA, societatea Alba Television SRL are ca acționari Ziplink SRL (asociat unic Pop Teodor Daniel) – 50% şi Grup Corint SA– 50%.  Acţionarii Grup Corint SA sunt Corint SRL care deține 44%, Sabău Tătar Mircea – 34%, Sabău Danil – 14% şi General Game SRL–8%.

Citește și Televiziunea locală ALBA TV controlată de patronii Grup Corint și-a cerut insolvența: A acumulat datorii de aproximativ 1 milion de lei

Vezi şi Alba TV, televiziunea finanțată de Grup Corint SA, AMENDATĂ de CNA cu 50.000 de lei pentru că a emis fără licenţă

Sediul televiziunii se află într-un spațiu din incinta Traseului Celor Trei Fortificații care se află în administrarea Grup Corint în baza unui contract de concesiune pe 49 de ani. Pentru suprafața concesionată, care reprezintă aproximativ 1/3 din suprafața totală a fortificației vauban de la Alba Iulia, Grup Corint plătește o redevență lunară de 800 euro. Într-una din clădirile aflate pe terenul concesiunii  firma și-a amenajat un hotel de 5 stele, investiție estimată la 5 milioane de euro.

Grup Corint SA este firma care a câștigat toate licitațiile pentru restaurarea și amenajarea Cetății Vauban din Alba Iulia. Până acum s-au cheltuit din fonduri europene și din bugetul local al municipiului Alba Iulia peste 70 milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristian

    sâmbătă, 05.03.2016 at 16:42

    Avand in vedere managementul acestei asa-zise televiziuni, deznodamantul era previzibil la scurt timp de la deschidere. Deh, „profesionisti”… :)))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax