Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Firma miliardarului Dorin Mateiu, SC ”Elit” SRL, a ieșit din insolvență! Tribunalul Alba dispune reluarea activității economice normale

Publicat

dorin mateiu elit_sursa forbes Firma miliardarului Dorin Mateiu, SC Elit SRL, a ieșit din insolvență, ca urmare a unei sentințe a Secției a II-a Civilă, de Contencios Administrativ, Fiscal și de Insolvență a Tribunalului Alba. Soluția poate fi atacată la Curtea de Apel Alba Iulia însă este puțin probabil să se întâmple asta, în lipsa unor părți interesate direct de acest lucru. Instanța a decis că societatea își poate relua activitatea economică ”normală” și a dispus notificarea Direcției Regionale a Finanțelor Publice și a Registrului Comerțului cu privire la nuua situație în care se regăsește firma.

”Admite în parte cererea formulată de administratorul judiciar al debitoarei EURO QUALITY INSOLVENCY SPRL şi, în consecinţă: În temeiul art.175 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, dispune închiderea procedurii de reorganizare a activităţii debitoarei SC ELIT SRL . Dispune luarea tuturor măsurilor pentru reinserţia debitoarei în activitatea economică. În temeiul art. 180 din Legea nr. 85/2014, administratorul judiciar şi toate persoanele care i-au asistat sunt descărcaţi de orice îndatoriri sau responsabilităţi cu privire la procedură, debitor şi averea lui, creditori, titulari de drepturi de preferinţă, acţionari sau asociaţi. În temeiul art.179 din Legea nr.85/2014, dispune notificarea prezentei sentinţe direcţiei regionale a finanţelor publice şi oficiului registrului comerţului, pentru efectuarea menţiunii. Aceasta va fi notificată şi tuturor creditorilor, prin publicare în BPI. Respinge în rest cererea administratorului judiciar. Cu apel în 7 zile de la comunicare prin BPI. Pronunţată în şedinţa publică din 21.04.2017” se arată în decizia Tribunalului Alba, publicată în 21 aprilie 2017.

abator-elit SC Elit SRL, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din țară, îi aparţine miliardarului Dorin Mateiu, aflat printre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, şi a intrat în insolvenţă la solicitarea acestuia, alături de ”Mercado” (o altă firmă a miliardarului) ca urmare a sechestrelor pe imobile impuse de ANAF pentru datorii de circa 12 milioane de euro la bugetul de stat. Anunțul insolvenței a căzut ca o bombă în septembrie 2014 și a alimentat nenumărate speculații. La acea dată, sechestrele impuse de ANAF ajungeau la aproape 19 milioane de euro.

Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Euro Quality Insolvency SRL Deva pare a fi funcționat, în condițiile în care judecătorul sindic a respins anterior planurile similare propuse de Dorin Mateiu şi administratorul special Voicu Vuşcan. ”Mercado”, cealaltă societate a miliardarului a rămas deocamdată în insolvență.

Mai mult de 200 de creditori aveau de recuperat de la ”Elit” aproximativ 120 de milioane de lei (sau aproximativ 27 de milioane de euro). La data intrării în insolvență, SC ”Elit” SRL a avut afaceri totale de 314 milioane de lei, un număr mediu de 1.126 de angajaţi şi o pierdere netă de 35 milioane de lei (aproape 8 milioane de euro). Mercado SRL a înregistrat, în acelaşi an, o cifră de afaceri de 47,2 milioane de lei, un profit de aproape 47.000 de lei , având120 de angajaţi.

Anul trecut, Elit a raportat afaceri în valoare de 75 milioane de euro, înregistrând un profit de aproape 8 milioane de euro.

Dorin Mateiu – un personaj discret, cu prieteni influenți

FOTO: cancan.ro - Dorin Mateiu poarta geaca alba Deși unul dintre cei mai bogați oameni din Alba Iulia, Dorin Mateiu este un personaj relativ discret, fără expunere publică. Totuși, la doar o lună după ce și-a băgat firma în insolvență, respectiv în octombrie 2014, Mateiu a fost surprins la o întâlnire de taină cu principalii actori din dosarul ”Microsoft”. El a fost fotografiat alături de Dinu Pescariu, Eugen Bejinariu, Gheorghe Stelian și alții în timp ce ieșeau din clădirea în care își avea sediul Remus Truică, fost șef de cabinet al lui Adrian Năstase. La întâlnire, Mateiu s-a dus cu mașina personală, un Bentley cu numere de Alba. Fotografiile au ajuns în presa mondenă însă numele proprietarului firmei ”Elit” nu a fost legat de dosarul Microsoft. Se pare că pe acesta îl leagă o prietenie veche de Dinu Pescariu (și) datorită pasiunii comune pentru golf.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax