Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, deputat de Alba: Angajaților din instituțiile publice ar trebui să le fie decontată naveta. Solicitare la ministrul Muncii

Publicat

florin romanÎn contextul în care Guvernul vorbește de majorări salariale în sectorul bugetar, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, sesizează o situaţie veche de 10 ani, în care unor funcţionari nu li se decontează transportul la locul de muncă.

“În prezent, există un număr ridicat de funcționari care își desfășoară activitatea profesională în instituțiile publice locale sau centrale, dar care nu domiciliază în localitatea în care au locul de muncă, aceștia parcurgând zilnic distanțe adesea considerabile, folosind pentru deplasare fonduri personale.

Această situație datează de mai bine de 10 ani, de la adoptarea HG nr. 1860 din 21 decembrie 2006 privind drepturile și obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului. Din această Hotărâre de Guvern a fost omisă o categorie de angajați și anume aceia care își desfașoară activitatea în cadrul instituțiilor publice”, transmite deputatul, într-un comunicat de presă.

Având în vedere această situație pe care o consideră inechitabilă, Florin Roman a solicitat ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, în cadrul unei interpelări parlamentare, să ia măsurile care se impun în vederea decontării cheltuielilor ocazionate de deplasarea de la domiciliu la locul de muncă.

“Consider că efortul bugetar pentru aceste deconturi nu este unul împovărător, statul român fiind obligat să elimine orice tratament discriminatoriu la nivelul instituțiilor publice”, a precizat Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax