|

Florin Roman, deputat PNL de Alba: Guvernul tratează cu dispreț Centenarul Marii Uniri

florin roman monument unireCentenarul Marii Uniri ar trebui să fie un moment de sărbătoare și de respect pentru cei care au realizat România Mare. Din păcate, pentru Guvernul PSD -ALDE nu există respect pentru trecut, pentru actul Unirii sau pentru cei care au luptat în numele idealurilor naționale.

Vicepremierul Sevil Shhaideh refuză să vină în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a oferi răspunsuri privind implicare executivului în acțiunile destinate celebrării Centenarului Marii Uniri. Vicepremierul a invocat pretextul că nu are atribuții în acest sens, pasând responsabilitatea spre Departamentul Centenar, aflat în subordinea Secretariatului General al Guvernului.

Departamentul Centenar nu este nici ordonator de credit, nu are nici personalitate juridică și, prin urmare, singurul lucru de care se ocupă sunt dezbateri academice pe la diverse universități din țară. Sunt utile și discuțiile, dar trebuie să trecem și la fapte.

Răspunsul trimis de vicepremierul Shhaideh arată exact care este interesul real al PSD și al Guvernului pentru Centenarul Marii Uniri. În documentul semnat de Sevil Shhaideh se arată că ,,până în acest moment nu s-au purtat discuții cu departamentul CENTENAR cu privire la efortul comun pe care și instituția noastră ar putea să-l depună pentru a veni în sprjinul pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial”. Pe scurt, guvernul nu are nici strategie, nici fonduri alocate pentru acțiunile care ar trebui să pregătească evenimentele de anul viitor.

Același document semnat de vicepremierul PSD invocă lipsa unei liste a proiectelor de infrastructură culturală în vederea celebrării Centenarului Marii Uniri. Țin să precizez că aceste liste au fost depuse atât la ministerul condus de Sevil Shhaideh, cât și la Secretariatul General al Guvernului.

Singurul lucru care lipsește este voința Guvernului PSD-ALDE de a se implica în acest proiect național. Pasarea responsabilităților, refuzul de a da explicații publice și lipsa unei strategii coerente privind Centenarul Marii Uniri, denotă disprețul actualei puteri pentru un moment unic în istoria românilor.

PNL va solicita în continuare Guvernului să se implice și să demareze acțiunile necesare organizării evenimentelor dedicate Centenarului Unirii. Înaintașii partidului nostru au înfăptuit Marea Unire, iar noi suntem datori să facem totul pentru a cinsti așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri.

Florin Roman

Deputat PNL

Vicelider Grup parlamentar PNL

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553211avatar Publicat de pe 15 martie 2017 şi actualizat pe 15 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Florin Roman, deputat PNL de Alba: Guvernul tratează cu dispreț Centenarul Marii Uniri”

  1. Tara lui Papura Voda
    avatar

    Din partea mea, mai bine niciun leu decat sa sifonati voi banii si sa acoperiti orasul in bannerele celor de la kaufland.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI