Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, deputat PNL de Alba: PSD se opune reînființării trezoreriei în orașul Zlatna

Publicat

florin roman

florin roman 2 Deputatul PNL de Alba Florin Roman a adresat o interpelare Ministrului Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, privind necesitatea reînființării Serviciului de Trezorerie al orașului Zlatna. Răspunsul ministrului a fost unul negativ. Potrivit deputatului “a demonstrat disprețul cu care guvernarea PSD-ALDE îi tratează pe românii de rând”.

“PSD consideră probabil că este normal ca locuitorii din Zlatna, mediul de afaceri, dar și reprezentanții instituțiilor statului, să fie nevoiți să parcurgă o distanță de 40  km doar pentru a putea efectua plăți în conturile Trezoreriei. Mai mult decât atât, personalul care a lucrat la Serviciul de Trezorerie al orașului Zlatna și care a rămas în funcție este nevoit să facă zilnic naveta la Trezoreria municipiului Alba Iulia, unde au fost mutați.

Consider că Ministerul Finanțelor ar fi trebuit să ia de urgență măsurile necesare redeschiderii acestui serviciu în Zlatna, ținând cont de faptul că, astfel, ar fi fost eliminate cheltuielile de deplasare și ar fi fost degrevat de sarcini suplimentare, de exemplu, personalul Serviciului Financiar Contabil al Primăriei Zlatna, instituție care efectuează un volum mare de operațiuni prin trezorerie. În acest sens stau dovadă cifrele, care ne arată că doar în 2015 orașul Zlatna a efectuat plăți de 40.560.553 lei, iar în 2016 de 32.773.074 lei”, transmite politicianul, într-un comunicat de presă.

Florin Roman susţine că această solicitare este una justificată pentru că “doar în acest fel s-ar fi corectat o mare nedreptate pe care Ministerul de Finanțe a făcut-o pentru această localitate”.

“Este inacceptabil ca miile de locuitori din Zlatna și împrejurimi să nu beneficieze de un astfel de serviciu public pe care statul român este obligat să-l ofere.

Îi solicit ministrului Finanțelor să își reconsidere poziția pentru că procesul de reorganizare al ANAF nu se justifică nici prin cheltuielile suplimentare cu deplasarea ale contribuabililor, nici ale angajaților din Zlatna care au fost transferați să lucreze în Alba Iulia și cu atât mai puțin prin îndepărtarea acestui serviciu public de cetățeni și mediul de afaceri.

O astfel de atitudine rușinoasă față de contribuabili nu poate fi reclamată ca fiind parte a unui proces de reformă a aparatului fiscal și cu siguranță nu contribuie la creșterea gradului de conformare voluntară sau la reducerea evaziunii fiscale, așa cum argumentează Ministerul de Finanțe în răspunsul oferit”, mai precizează Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax