|

Florin Roman: Logo-ul Centenarului Marii Uniri prezintă inversat culorile drapelului național. „Conducerea Ministerului Culturii dă dovadă de incompetenţă”

centenarDeputatul de Alba Florin Roman, vicepreşedinte al Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, atenţionează că logo-ul ales în urma concursului de idei la Ministerul Culturii pentru celebrarea celor 100 de ani de la Unire prezintă inversat culorile drapelului naţional. În opinia sa, conducerea Ministerului Culturii și Identității Naționale “dă dovadă de incompetență și că este depășită de importanța atribuțiilor pe care ar trebui să le îndeplinească, printre care și aceea de a veghea la respectarea Constituției României și de a nu face compromisuri în ceea ce privește protejarea identității naționale”.

Vezi şi Logo-ul Centenarului a fost selectat. Două cercuri reunite de simbolul infinitului vor forma simbolul sub care for fi ”branduite” toate evenimentele dedicate

Într-un comunicat de presă, politicianul face următoarele precizări: “În ciuda repetatelor solicitări pe care le-am făcut, domnul Romașcanu refuză și acum, în pragul deschiderii Anului Centenarului, să prezinte detalii referitoare la proiectele privind această aniversare, iar mai nou, prin modul în care a gestionat problematica alegerii logo-ului care va reprezenta Marea Unire, demonstrează că nu dă doi bani pe prevederile constituționale și pe importanța marcării așa cum se cuvine a actului istoric de la 1 Decembrie 1918.

Potrivit art. 12 din Constituția României, alineatul (1), ”Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu”. De asemenea, Constituția din 1866 a României prevedea la fel prin articolul 124: „colorile Principatelor-Unite urmează a fi Albastru, Galben și Roșu”, iar ordinea și dispoziția culorilor au fost stabilite de către Adunarea Deputaților în ședința din 26 martie 1867.

Cu toate acestea, Ministerul Culturii a considerat de cuviință ca identitatea vizuală a Centenarului Marii Uniri să se facă printr-un logo care prezintă inversat culorile drapelului național”, atenţionează deputatul de Alba.

În opinia sa, “explicațiile ministrului culturii și trimiterile sale la o Constituție de dinainte de făurirea statului român modern reprezintă o aberație și o mistificare a istoriei României. Constituția prevede ”albastru, galben, roşu”, iar orice altă interpretare este neconstituțională!”

Roman cere PSD și ministrului Romașcanu să înțeleagă că “nu putem să ne jucăm cu simbolurile naționale”.

“Nu știu dacă domnul Lucian Romașcanu înțelege gravitatea politicilor sale cu efecte negative asupra definirii identității naționale. Nu mai trebuie să privim în altă direcție și să asistăm pasivi la astfel de gesturi! Consider că se impune demisia domnului Romașcanu din funcția de ministru, astfel încât să creem premisele organizării așa cum trebuie a manifestărilor dedicate Anului Centenarului”, a menţionat Florin Roman, în calitate de vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=591755avatar Publicat de pe 31 august 2017 şi actualizat pe 31 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI