Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman: PNL solicită măsuri urgente pentru respectarea Legii privind alimentația sănătoasă în școli

Publicat

florin roman România se află într-o situație dramatică în ceea ce privește obezitatea infantilă, studiile recente arătând că țara noastră ocupă locul doi în Europa, în clasamentul copiilor care suferă de această maladie. Avem legi, avem proiecte interesante de prevenție, dar, din păcate, aceste lucruri sunt de multe ori doar pe hârtie, iar numărul copiilor care suferă de obezitate crește de la an la an.

La fel se întâmplă și cu Legea nr. 123 din 27 mai 2008 pentru o alimentaţie sănătoasă în unităţile de învăţământ preuniversitar, o lege bună, utilă, dar ignorată. Prevederile acesteia nu se respectă și, în consecință,  în foarte multe școli din țară și în proximitatea acestora, sunt întâlnite foarte des cazuri de abateri de la reglementările privind vânzarea de produse nerecomandate copiilor, conform prevederilor Legii mai sus menționate și a Ordinului Ministrului Sănătății 1563/2008 pentru aprobarea listei alimentelor nerecomandate preșcolarilor și școlarilor și a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii și adolescenți.

În calitate de deputat, am solicitat ministrului educației, Pavel Năstase, să-mi comunice măsurile urgente pe care le are în vedere pentru înlăturarea acestor nereguli și pentru respectarea întocmai a prevederilor legale privind alimentația sănătoasă în unitățile de învățământ și în proximitatea acestora.

Medicii specialişti în boli de nutriţie atrag atenția serios asupra faptului că un consum îndelungat de alimente de tip fast food, de sucuri carbogazoase, precum și a altor alimente nesănătoase, prezintă un risc major de obezitate şi diabet de tip II pentru copii și adolescenți.

Nu mai putem să închidem ochii și să nu vedem că majoritatea copiilor au acces la școală și în preajma acesteia la alimente nesănătoase și la produse care le pun în pericol sănătatea pe termen mediu și lung.

PNL așteaptă ca Ministerul Educației Naționale să ia măsuri urgente pentru aplicarea  legilor în domeniu și să vegheze pe mai departe la respectarea lor.

Florin Roman

Deputat PNL Alba

Vicelider Grup parlamentar PNL

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax