Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: „Primarul Mircea Hava este dezinformat”. Cinematograful „Dacia” intră în administrația autorităților locale

Publicat

Situația cinematografului „Dacia” din Alba Iulia pare să fie o problemă pasată de la o instituţie la cealaltă. După ce primarul Mircea Hava a anunțat, marţi, în şedinţa CL, că autoritățile locale nu pot prelua cinematograful de la „România Film”, întrucât Curtea de Apel București a decis suspendarea Ordinului Ministrului Culturii și Patrimoniului Național ce dispune, printre altele, trecerea tuturor cinematografelor în subordinea primăriilor și administrațiilor locale, prezentând un document în acest sens, vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, prezintă documente clare și spune că edilul este „dezinformat”.

Potrivit liberalului Florin Roman, Cinema „Dacia” ar putea fi administrat de autoritățile locale prin semnarea unui protocol între primarul Mircea Hava și conducerea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor „România Film”.

Acesta a pus la dispoziție documentele trimise de Ministrul Culturii, Daniel Constantin Barbu, în data de 17 aprilie 2013, în care se arată că: „După cum vă este cunoscut, în data de 18.04.2013, a fost promulgată Legea nr. 105/2013, privind respingerea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 47/2011, privind reglementarea situației juridice a unor săli și grădini de spectacol cinematografic, precum și a altor imobile. Respingerea Ordonanței de urgență echivalează cu abrogarea reglementărilor instituite prin acesta și cu revenirea la situația anterioară adoptării actului normativ.

Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. II pct.1 din Legea nr. 328/2006 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr 39/2005, privind cinematografia, cu modificările și modificările ulterioare, sălile și clădirile de spectacol cinematografic prevăzute în anexa nr. 1 la Ordonanța Guvernului 39/2005 privind cinematografia aprobată cu modificările și completările prin Legea nr. 328/2006, cu modificările și completările ulterioare, aflate în domeniul privat al statului și în administrația Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor „Romania Film” împreună cu terenurile și bunurile mobile aferente sunt în domeniul public al unităților administrativ-teritoriale locale, comunale, orășenești, municipale și a sectoarelor municipiului București, după caz, și în administrarea consiliilor locale respective.”

În același document se mai arată că prevederile pot fi puse în aplicare prin încheierea protocolului între primarul unității administrativ-teritoriale, beneficiare și a reprezentantului trimis de către conducerea „România Film”.

Florin Roman a precizat că, în cazul în care primarul refuză să semneze protocolul prin care preia cinematograful, acesta va fi administrat de Consiliul Județean.

Vezi, adresa trimisă de CJ Alba, Ministrului Culturii și răspunsul ministrului Daniel Constantin Barbu.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax