Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Focar de RUJEOLĂ la Abrud: Anchetă DSP Alba după ce s-au îmbolnăvit şase copii cu vârste între 8 luni şi 16 ani

Publicat

boli infectioase sectia alba iulia Direcția de Sănătate Publică Alba a deschis luni, 24 octombrie, o anchetă epidemiologică după apariția unui focar de rujeolă în orașul Abrud. Cinci copii au fost internaţi, iar unul a fost izolat la domiciliu.

Vârsta pacienților infectați cu rujeolă este cuprinsă între opt luni și 16 ani, iar cinci dintre aceștia au fost internați: patru la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, unul la Clinica de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, iar alt pacient a fost izolat la domiciliu, transmite DSP Alba.

Doar unul dintre cei șase pacienți a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Din declarațiile părinților, pacienții împreună cu familiile lor au participat în 9 octombrie 2016 la o întrunire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud la care au participat și copii de la Centrul de Plasament Criscior din județul Hunedoara care erau infectați cu rujeolă. Astfel, virusul a fost transmis și celor șase copii participanți la întrunire.

Ancheta epidemiologică a DSP Alba vizează stabilirea filiației cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contacților de familie și comunitate și stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR.

“Direcția de Sănătate Alba a făcut și face în continuare apeluri părinților să-și vaccineze copiii împotriva rujeolei. În prezent, în stocul DSP Alba se mai află 5145 de doze”, transmite DSP Alba.

Reamintim că, de la începutul acestui an, au fost cinci cazuri noi de rujeolă în judeţul Alba. Acum, numărul îmbolnăvirilor a crescut.

Vezi şi Epidemia de rujeolă: Numărul cazurilor, în creștere. Ministerul anunță că există suficiente doze de vaccin. Situaţia din Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax