Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOCARUL de toxiinfecţie alimentară din Sebeş: Numărul pacienţilor s-a dublat. Nouă copii sunt internaţi la secţia Boli Infecţioase din Alba Iulia

Publicat

sectia boli infectioase alba iulia2 Numărul celor internaţi la spital până duminică, în jurul amiezei, în cazul focarului de toxiinfecție alimentară de la Sebeș s-a dublat. Dacă joi seara erau 16 pacienţi, acum numărul acestora a ajuns la 30. Din aceştia, 21 sunt internaţi la secţiile Pediatrie şi Infecţioase din Sebeş – 17 copii şi patru adulţi şi opt copii primesc îngrijiri la Secţia de Boli Infecţioase din Alba Iulia, după ce au fost aduşi de părinţi la UPU Alba Iulia cu vărsături şi febră.

Potrivit DSP Alba, aceştia au forme uşoare şi moderate de toxiinfecţie. Pacienţii sunt copii de la Grădiniţa cu program prelungit nr 3 din Sebeş şi angajaţi ai acesteia.

Copiii au ajuns la spital după ce au consumat mâncarea preparată în incinta grădiniţei, la masa de prânz de miercuri. Aceştia au primit ciorbă de cartofi şi cremă de biscuiţi, potrivit DSVSA Alba. Inspectorii au ridicat probe din mâncare şi din alimentele folosite pentru prepararea acesteia: smântână, lapte, ouă. Testele vor fi finalizate săptămâna viitoare, fiind verificată inclusiv existenţa germenilor patogeni şi de igienă, prin metode standardizate europene, existând suspiciunea de toxiinfecţie alimentară.

Membrii familiilor unor copii care au ajuns la spital susţin însă că la masa de prânz copiii au primit şi o mâncare din carne de porc şi mazăre. Echipa de control care a fost prezentă joi la sediul grădiniţei a confiscat 3,6 kg pulpă porc expirată de 7 zile (a fost găsită congelată) şi 1,5 kg boia ardei dulce fără elemente de identificare şi caracteristici. Protecţia Consumatorului Alba a fost aplicat sancţiuni în valoare totală de 8.000 de lei.

Directorul DSP Alba, Horea Timiş a declarat pentru Alba24.ro că au fost făcute teste de sanitaţie la grădiniţa respectivă pentru a se stabili cauzele care au dus la apariţia focarului de toxiinfecţie.

Copiii au ajuns la spital, manifestând greţuri, vărsături, febră şi diaree.

Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 din Sebeş şi-a suspendat activitatea pe perioadă nedeterminată, fiind aşteptate rezultatele anchetei. Ordonanţa de suspendare a activităţii a fost dată de DSP şi DSVSA Alba, având în vedere că blocul alimentar avea autorizaţie DSVSA.

Reamintim că în Alba, un alt caz în care copii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară a fost semnalat în 2011, la cantina Centrului pentru Educaţie Incluzivă din Alba Iulia. Atunci, 26 de copii au fost internați la spital, fiind infectaţi cu Staphylococcus aureus (stafilococul auriu), un virus care provoacă forme uşoare şi medii de toxiinfecţii. Bucătăreasa care prepara mâncarea ce era livrată de către o firmă către centrul respectiv era infectată cu acest stafilococ și acesta a ajuns în preparatele servite copiilor.

Citește AICI mai multe detalii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax