Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Folkul românesc s-a mutat la Alba Iulia cu întreg bagajul de muzică bună. A început „Ziua de Mâine”

Publicat

Folkul românesc s-a mutat în aceste zile cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival concurs de muzică folk din România – Festivalul „Ziua de Mâine”. Evenimentul reuneşte tineri artişti dornici să se afirme în muzica folk şi care concurează pentru trofeul festivalului dar şi corifeii muzicii folk care vin la Alba Iulia pentru a oferi publicului un adevărat regal de poezie şi muzică.

Festivalul a debutat, sâmbătă, cu o dublă lansare de carte şi CD: Ovidiu Mihăilescu (CD-ul „Toamna Brun” şi volumul de poeme rock „Think Floyd”) şi Dinu Olăraşu (CD-ul „Bun” şi cartea „An”). Cei doi artişti s-au întâlnit cu numeroşi tineri din Alba Iulia care iubesc muzica folk, le-au povestit despre ceea ce ii inspiră şi le-au spus că muzica folk se ascultă cu mintea şi cu sufletul curat.

„Festivalul de Folk „Ziua de mâine” de la Alba Iulia este unul dintre cele mai iubite şi cele mai râvnite festivaluri din ţară. Nu este doar un festival de folk ci este un act de cultură care înseamnă şi lansări de carte, lansări de CD-uri şi evident o confirmare a unei anumite valori în branşa noastră a folkiştilor. Cred că pentru orice folkist este o mare bucurie şi o onoare să fie aici şi să se întâlnească cu un public care este un cunoscător de folk. Cred că este o sărbătoare în fiecare an când reuşim să ajungem aici, la Alba Iulia”, a spus Ovidiu Mihăilescu.

„Pentru mine fiecare invitaţie pe care mi-o lansează bunii mei prieteni la Festivalul „Ziua de Mâine” este o sărbătoare, e un privilegiu şi cu atât mai mult în acest an în care se împlinesc 13 ediţii de festival, iar eu „împlinesc” 13 cărţi de poezie. Regăsesc de fiecare dată cu plăcere şi limpezime felul în care poezia şi muzica stau într-o îmbrăţişare atât de frumoasă aici la Alba Iulia. Felicit pe cei care au puterea să nu renunţe la un proiect care contează la nivel naţional pentru că acest festival este extrem de important pentru „ziua de mâine” a muzicii folk româneşti”, a spus Dinu Olăraşu.

Prima parte a serii de sâmbătă este alocată concurenţilor înscrişi în acest an în festival care vor trebuie să cucerească publicul şi membrii juriului atât cu interpretarea artistică dar şi cu calitatea compoziţiilor proprii.

Seara se va încheia cu recitaluri extraordinare susţinute de Ovidiu Mihăilescu, Vali Şerban şi „Ziua de Mâine”, George Stanca, Dinu Olăraşu, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru.

Duminică, Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” continuă cu o nouă întâlnire „cafeaua cu folk” la Carolina Cafe, unde începând cu ora 11,00 Alexandra Uşurelu şi Ducu Bertzi vor vorbi despre cele mai noi compoziţii ale lor şi vor oferi autografe. Duminică seara este programată Gala Laureaţilor dar şi recitaluri extraordinare susţinute de Daniel Avram şi „Şcoala de folk”, Marinela Popa şi Grupul „Primavera”, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă şi Alexandra Uşurelu alături de Orchestra de Cameră a Judeţului Alba, dirijor Costin Grigore.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”

PROGRAM

DUMINICĂ/12 noiembrie 2017
la CAROLINA CAFÉ – ora 11,00
– SESIUNE DE AUTOGRAFE ALEXANDRA UȘURELU
– SESIUNE DE AUTOGRAFE DUCU BERTZI

la CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR – ora 17,00
– GALA LAUREAȚILOR
RECITALURI EXTRAORDINARE SUSȚINUTE DE:
– DANIEL AVRAM și „ȘCOALA DE FOLK”
– MARINELA POPA și GRUPUL „PRIMAVERA”
– DUCU BERTZI
ÎN PREMIERĂ !!!
– MIRCEA VINTILĂ și ALEXANDRA UȘURELU
alături de ORCHESTRA DE CAMERĂ A JUDEȚULUI ALBA,
dirijor COSTIN GRIGORE.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax