Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Formare profesională pentru şomeri şi tineri: „Măsuri active de ocupare în cartiere”

Publicat

Municipiul Alba Iulia implementează în următoarele 24 de luni proiectul „Măsuri active de ocupare în cartiere”, un program derulat prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba ce urmăreşte facilitarea accesului şomerilor şi tinerilor la formare profesională, la nivelul cartierelor.

În cadrul proiectului ce beneficiază de un buget total de 1.932.251 lei se vor desfăşura activităţi de informare, consiliere şi mediere a unui grup de 535 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cursurile puse la dispoziţie sunt de iniţiere în specializările de manichiurist, make-up artist, maseur reflexogen, îngrijitor copii, peisagist-floricultor şi animator socio-educativ. Totodată, se va elabora o diagnoză urbană a cartierelor, ce va putea reflecta nevoia şi specificul zonei şi implicit măsurile ce necesită a fi implementate.

„Albaiulienii vor avea acces atât la servicii personalizate, inclusiv consultanţă antreprenorială, cât şi la resursele oferite de reţeaua de parrains (n.r. – îndrumători), instrumente ce contribuie la creşterea şanselor de plasare pe piaţa forţei de muncă”, a explicat primarul Mircea Hava.

Finanţatorul acestui proiect este Uniunea Europeană şi Guvernul României, iar contribuţia solicitantului la suma totală este de 164.322 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax