Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul administrator al firmelor Miacarn și Oliver Invest, Ovidiu Tition, condamnat definitiv la închisoare, pentru delapidare

Publicat

ovidiu-tition-miacarn Unul dintre principalii artizani ai falimentului în cazul a două societăţi din Alba a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Alba Iulia, la 5 ani de închisoare pentru delpidare şi infracţiuni la legea cecului. Ovidiu Tition a primit a doua condamnare cu executare pentru infracţiuni economice.

„Ţeparul“ braşovean Ovidiu Tition a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia în 15 septembrie 2015 la 5 ani de închisoare, în regim de detenţie, pentru delapidare şi infracţiuni la legea cecului. Ovidiu Tition s-a aflat în funcţii de conducere la cele firmele Miacarn SRL Mirăslău şi Oliver Invest SA Oiejdea, cu obiect de activitate în domeniul prelucrării cărnii, în 2009.

După plecarea acestuia din structurile de conducere ale firmelor, societăţile au ajuns în insolvenţă, iar, ulterior, în faliment. Parte vătămată în acest dosar este societatea Elisiria Comimpex SRL Craiova.

Firma a avut relaţii de afaceri cu firma Alba Miacarn SRL Aiud şi Oliver Invest SA şi este creditor în procesul de faliment al acestora. La Curtea de Apel, Tition a primit o pedeapsă mai mică cu un an faţă de Judecătoria Aiud. Decizia definitivă a luat în calcul şi precedentele condamnări ale inculpatului.

”Admite apelul declarat de inculpatul Tition Ovidiu împotriva sentinţei penale nr. 1840/11.12.2014 pronunţată de Judecătoria Aiud în dosar nr. 3587/175/2012. Desfiinţează sentinţa penală atacată sub cuantumului sporului de pedeapsă aplicat inculpatului apelant şi, rejudecând cauza în aceste limite: Reduce sporul de pedeapsă aplicat inculpatului de la 2 ani la 1 an, urmând ca acesta să execute pedepsa rezultantă de 5 ani închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată perioada executată din 28.12.2006-11.05.2007, inclusiv, din 22.02.2013-22.03.2013, inclusiv, din 06.06.2013- 10.06.2013, inclusiv, din 13.06.2013-15.09.2015. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei penale atacate în măsura în care nu contravin prezentei decizii. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Suma de 200 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 15.09.2015”, se susţine în sentinţa pe scurt a Curţii de Apel Alba Iulia.

Ovidiu Tition este inculpat într-un alt dosar penal care are ca parte vătămată tot firma din Craiova. A fost condamnat la 6 ani în regim de detenţie, la judecătoria Aiud. Procesul este în prezent la Curtea de Apel.

„Ţeparul” a mai fost condamnat definitiv în 2013 la 3 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune.

În perioada cât a conduse cele două firme din Alba a comandant mari cantităţi de carne de la societatea din Craiova şi nu a mai plătit contravaloarea acestora. Înşelăciune cu file CEC fără acoperire Ovidiu Tition mai este judecat în Braşov şi pentru alte infracţiuni economice. Este acuzat că a emis 36 de file CEC şi două bilete la ordin, în valoarea de 306.512 lei fără a avea bani în conturi.

Metoda este aproximativ aceeaşi aplicată şi în Alba. Utilizând patru societăţi comerciale de pe raza judeţului Braşov, pe care le controla prin intermediul concubinei şi a doi cunoscuţi, a achiziţionat mărfuri alimentare de mare rulaj (apă, lactate, mezeluri, brânzeturi), în valoare totală de 306.512 lei, pe care le-a achitat cu 36 file CEC şi 2 bilete la ordin emise în condiţii ilegale, fără a avea acoperire in disponibil bancar. Mărfurile achiziţionate erau valorificate ulterior în magazinul concubinei. Într-un alt dosar, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, definitiv în 2013 atragerea răspunderii fostului administrator Ovidiu Tition, pentru perioada cât s-a aflat la conducerea firmei Miacarn SRL Mirăslău.

Bărbatul trebuia să plătească suma de aproape 1,8 milioane de lei, În cele trei luni cât a administrat firma, în 2009, au fost înstrăinate mai multe bunuri, fără a exista documente contabile. Au fost scoase din conturile firmei mai multe sume de bani, ce au fost trimise către diverse persoane din ţară, inclusiv fratelui administratorului. Condamnat la 5 ani de închisoare pentru şantaj dar activitatea infracţională a acestuia nu se opreşte aici.

Tot în 2013, „ţeparul” din Braşov a fost condamnat de Judecătoria Târgu Mureş la 5 ani de închisoare cu executare pentru şantaj. În acelaşi dosar, fostul partener de afaceri al lui Tition, revoluţionarul Dorin Lazăr Maior, a primit 7 ani de închisoare.

Trei persoane au depus plângeri, în 2006, împotriva celor doi pentru şantaj. Potrivit anchetatorilor, Maior ar fi exercitat acte de constrângere constând în ameninţări cu darea în vileag a unor fapte comise în legatură cu acordarea nelegală a unor credite bancare. Totul în scopul dobândirii, în mod nejustificat, a sumei de 600 de mii de euro.

Dorin Lazăr Maior spune că a cerut bani care i se cuvin şi că vinovaţi în această afacere sunt, de fapt, fostul director adjunct al băncii Romexterra Braşov şi alte două persoane. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Ovidiu Tition şi Dorin Lazăr Maior au făcut afaceri şi la firma Oliver Invest SA. În 2012, la o conferinţă la PSD Alba, Lazăr Maior, proprietar al firmei Medical Trust SA, l-a acuzat pe Tition că i-a ascuns situaţia financiară a societăţii înainte de a decide să investească. În urma tranzacţiilor comerciale dintre cele două părţi, Medical Trust ar fi pierdut suma de peste 3 milioane de lei. Tition a respins acuzaţiile şi a aruncat întreaga vină asupra fostului său partener de afaceri.

sursa: adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax