Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, achitată în Dosarul „Continental”. Dorel Tamaş, 4 ani de închisoare cu executare

Publicat

Fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, a fost achitată de Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul în care este judecată alături de miliardarul Dorel Tamaş, urmărit internaţional cu mandat de arestare preventivă. Omul de afaceri a primit în cauză pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. De asemenea, un notar,  fost colaborator al miliardarului, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Decizia a fost pronunţată joi, 15 mai 2014 şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cauza este cunoscută sub denumirea de dosarul ”Continental”, omul de afaceri Dorel Tamaş fiind acuzat de procurorii DNA că a vândut clădirea fostului hotel cu acelaşi nume din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de 2 milioane de euro unei societăţi comerciale. Avocata Doina Scutea a fost achitată de magistraţi. Fostul decan al Baroului de Avocaţi este judecat pentru complicitate la înşelăciune.

Judecătorii de la Curtea de Apel Târgu Mureş l-au achitat pe Dorel Tamaş pentru infracţiunile de înşelăciune şi spălare de bani, fapte comise în legătură cu Grup de Lux SRL Cluj Napoca. Miliardarul urmărit cu mandat internaţional de arestare în acest dosar a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune, faptă comisă în legătură cu Monoprod SRL.

De asemenea, Tamaş a primit un an de închisoare pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă comisă în legătură cu Asisan Junior Agent de Asigurare SRL. Miliardarul a mai fost condamnat la 1 an de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă comisă în legătură cu Monoprod SRL şi la 4 ani de închisoare pentru delapidare. Pedepsele au fost contopite şi, în final, inculpatul a primit 4 ani în regim de detenţie.

Dorel Tamaş are de plătit despăgubiri civile de 2,04 milioane lei către Ardeleana SA Alba Iulia, aflată în faliment. S-a mai dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 1.080.000 lei.

O fostă colaboratoare a miliardarului Dorel Tamaş, Anca Gherman, în prezent notar, a fost condamnată la 2 ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune şi 6 luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanţa a stabilit că inculpata rămâne cu pedeapsa cea mai mare, de 2 ani de închisoare, pe care au suspendat-o din punct de vedere a executării pe o perioadă de 4 ani.

Alţi doi inculpaţi în dosar, soţii Radu Soare şi Angela Soare au primit pedepse de închisoare cu suspendare. Radu Soare a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune, respectiv 6 luni de închisoare cu suspendare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. ”În baza art. 33 lit. a şi art. 34 lit. b din vechiul Cod penal, inculpatul va executa în final pedeapsa cea mai grea de 2 ani închisoare. Face aplicarea art. 71-64 lit. a teza a-II-a şi b din vechiul Cod penal. În baza art. 81 din vechiul Cod penal, dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei de mai sus. În baza art. 82 din vechiul Cod penal, termenul de încercare va fi format din durata pedepsei, la care se adaugă o perioadă de 2 ani, respectiv o perioadă de 4 ani”, se arată în hotărârea instanţei. Pentru Angela Soare, instanţa a dispus doi ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune. Crinela Cătălina Pop a fost condamnată la un an de închisoare pentru înşelăciune cu suspendare.

Reamintim că Doina Scutea mai este judecată în dosarul „Corupţie la Finanţe”, aflat acum la ÎCCJ. Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât în acest caz pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare pentru fostul decan al baroului de avocaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. copy

    joi, 15.05.2014 at 15:46

    rusine justitiei ca nu-i impartiala

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax