Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, condamnat la 3 ani de închisoare în Dosarul „Caltaboşul”

Publicat

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, în Dosarul „Caltaboşul”. Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie care a dispus, de asemenea, sechestru pe averea acestuia. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Ioan Avram Mureşan, fost ministru al Agriculturii, tot la 3 ani de închisoare şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, la un an şi şase luni, cu suspendare.

În acest dosar, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, este acuzat de trafic de influenţă, iar Ioan Avram Mureşan de complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă este acuzat de cumpărare de influenţă, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax