Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, amenințat cu judecata de Berbeceanu, după ce a lansat mai multe acuzații pe un post TV național

Publicat

berbeceanu tarnu Fostul șef al BCCOA Alba Iulia, Traian Berbeceanu, i-a solicitat fostului șef al SRI Alba, Ioan Tarnu, să își retragă acuzațiile pe care le-a făcut în urmă cu câteva zile, pe un post național de televiziune, în caz contrar urmând să îl acționeze în judecată. Berbeceanu este nemulțumit că o serie de alte publicații au preluat acuzațiile fără să îi ceară punctul de vedere și a spus că banii obținuți de la Tarnu vor fi folosiți pentru 3 burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională. 

În anul 2011, Ioan Tarnu a fost investigat de echipa de polițiști din BCCO Alba Iulia, condusă pe atunci de Traian Berbeceanu, într-un dosar de furt de utilaje agricole și a fost ulterior condamnat pentru sprijinirea unui grup infracțional. Încă de atunci, Tarnu s-a considerat o victimă a comisarului Berbeceanu, contestând întregul dosar, pe care l-a catalogat ca fiind ”fabricat”. De atunci datează, de altfel, disputa dintre cei doi foști șefi ai unor instituții foarte puternice din Alba.

Recent, Tarnu a făcut o serie de acuzații grave pe un post de televiziune național, care îl vizau atât pe Berbeceanu cât și pe fostul său șef, Florian Coldea. Ca urmare a ieșirii publice a acestuia, Berbeceanu i-a solicitat să-și retracteze acuzațiile, pe care le-a calificat drept ”defăimătoare” și ”mincinoase”, în termen de cinci zile. Potrivit lui Berbeceanu, banii pe care i-ar obține de la Tarnu, i-ar folosi pentru trei burse de jurnalism, ai căror beneficiari ar trebui să se angajeze că vor respecta deontologia profesională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Liviu S.

    joi, 07.09.2017 at 19:12

    Acest Berbeceanu care se pretinde a fi un „om inocent”, are o părere foarte bună, adesea exagerată şi nejustificată, despre sine însuşi, despre valoarea şi importanţa sa. Un tip de „om” care nu acceptă decât raționamentele sale și nu contează dacă are dreptate sau nu. În dosarul „Utilajele” nimeni avut curiozitatea să verifice dacă Berbeceanu a respectat normele de procedură penală. Acest „om” a desfășurat activități de cercetare penală în dosarul „Utilajele”, construnind probe pe bază de supoziţii, în baza unor declaraţii mincinoase, obținute neloial, şi a formulat prezumţii de culpabilitate. Mai mult decât atât, acest Berbeceanu „un etalon al cinstei și corectitudinii”, a fost audiat în calitate de martor la Înalta Curte de Casație și Justiție, ocazie cu care a declarat aspecte necorespunzătoare adevărului în ceea ce mă privește, prin care a susținut „mizeria judiciară” fabricată de el însuși în calitate de anchetator în cursul urmăririi penale. În prezent, acest Berbeceanu se acunde după decizia definitivă a Curții Supreme, în care am fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pentru fapte pe care nu le-am comis. Dar pentru el nu contează că propriile acţiuni au distrus aproape tot ce contează pentru un om căruia i s-au fabricat probe și a declarat mincinos, pentru a fi „executat”. Traiane, stai calm, că nu trebuie să răspunzi în fața unei persoane condamnate definitiv de Curtea Supremă în baza unor probe fabricate de tine în cursul urmăririi penale și a mărturiei mincinoase care te caracterizează. Aceste „mizerii judiciare” le-am făcut publice pe pagina de Facebook Acuzații fabricate de Traian Berbeceanu să vadă toată lumea care este interesată de acest subiect, cine este cu adevărat acest superpolițist denumit „Cattani de România”.

  2. jean valjean

    joi, 07.09.2017 at 22:42

    Cazul cu „magnetii” de la Hunedoara… achitati de Curtea de Apel Alba … maaaare caz. Cel mai prost caz lucrat vreodata. oameni nevinovati inchisi si anchetati luni de zile. Pentru nimic. In acel dosar Laura si Traienut au arestat 40 de persoane si le-au tinut in demisol la Politia Deva. Claie peste gramada… Ce mai injurau toata ziua politistii de prin curte… Imi aduc aminte ziua achitarii, cand „magnetii” au stat o ora in fata institutiei si au injurat si amenintat voalat pe fiecare politist ce intra sau iesea din curte. Actiune de mare succes. Atunci organele respective au spus ca instanta din Alba e ffffff corupta. Ma rog… Dreptate facuta tot asa pe supozitii, pe aducerea la argumente a faptelor. Lucrare de procurori si organe de dupa 89, in spiritul de inainte de 89. Hai sa ii facem pe toti sa recunoasca ce vrem noi, ca daca recunosc singuri atunci, in fata judecatorului, nu mai functioneaza prezumtia de nevinovatie. Smecherie de doi lei….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax