Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: 31 de oameni şi-au pierdut viaţa în ACCIDENTE grave, anul trecut, în judeţul Alba. Campanie IPJ adresată şoferilor şi tinerilor care-şi iau carnet de conducere

Publicat

DSCN6464 În anul 2015, în judeţul Alba s-au produs 143 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 31 de persoane, 140 de răniţi grav şi 36 de răniţi uşor. Dintre acestea, 36 au avut drept cauză generatoare viteza, cu cele două caracteristici: viteza neadaptată la condiţiile de drum şi nerespectarea vitezei legale.

În acest context, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a iniţiat Campania de informare intitulată – „Conduceţi Prudent! Viaţa are prioritate!” adresată conducătorilor auto, cursanților de la şcolile de şoferi şi elevilor din clasele a XI şi a XII-a care deţin sau urmează să obţină permisul de conducere.

În urma accidentelor produse în judeţul Alba din cauza vitezei, 7 persoane au decedat, 37 au fost rănite grav iar 20 au suferit leziuni uşoare.

DSCN6419 Totodată, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în anul 2015, în judeţul Alba, s-au produs 15 accidente grave, soldate cu 4 morţi, 16 răniţi grav şi 8 răniţi uşor.

Vezi şi CRONICA NEAGRĂ a anului 2015 în ALBA. Cele mai grave ACCIDENTE care au produs tragedii pe şosele din judeţ

Campania derulată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Rutier Alba are drept scop creşterea nivelului de informare al conducătorilor auto, în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor de circulație şi prevenirea accidentelor rutiere, cauzate de viteza excesivă sau neadaptată condiţiilor de drum şi trafic. De asemenea, polițiștii vor atrage atenţia cu privire la riscurile şi consecinţele conducerii unui autoturism, pe drumul public, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Campania se desfășoară pe raza întregului judeţ, în perioada ianuarie – martie 2016.

Primele acţiuni, prevăzute în planul campaniei, s-au desfăşurat marţi, 19 ianuarie, pe Drumul Naţional 1 şi în municipiul Alba Iulia.

Câteva dintre recomandările poliţiştilor:

Nu depăşiţi viteza maximă admisă, pentru tronsonul de drum pe care vă deplasaţi!

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană sau pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei!

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi cu stricteţe regulile de circulaţie, semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie!

Echipaţi-vă în mod corespunzător autovehiculele!

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax