|

FOTO: 60 de picturi inspirate din viaţa de la Vinţu de Jos, expuse la Muzeul Unirii din Alba Iulia. Creaţii ale artistului Gheorghe Suciu

IMG_0107Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia găzduieşte în această perioadă expoziţia de pictură al artistului vinţan Gheorghe Suciu. Vineri, la vernisajul expoziţiei, a fost lansat şi un volum autobiografic, semnat de artist, care conţine „evocări literare şi picturale” ale Vinţului de Jos.

Înconjurat de prieteni, colaboratori, oameni dragi lui, dar şi vizitatori care au venit să admire munca sa, pictorul Gheorghe Suciu a motivat înclinaţia sa spre artă şi spre dorinţa de a ilustra pe pânză ceea ce vede în realitate.

„Am încercat să redau pe pânză legătura mea cu oamenii din satul meu şi cu locurile care-mi sunt atât de dragi”, a mărturisit artistul cu o vădită emoţie în glas.

Pictorul Gheorghe Suciu vorbeşte despre ceea ce vede, ceea ce simte într-un mod aparte, o face într-un mod nobil, reuşind prin culoarea aşternută pe bucata de pânză, să oprească timpul în loc, fiind un artist realist.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor locale, printre care primarul comunei Vinţu de Jos, Alexandru Donciu, primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, profesorul universitar dr. Cornel Tatai Baltă, muzeograful Ioana Rustoiu, poetul Dan Ioan Groza, Alina State, şi preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Traian Mârza.

Expoziţia se întinde pe suprafaţa a patru săli, în care sunt expuse 60 de tablouri, toate fiind inspirate din viaţa rurală din Vinţu de Jos. În lucrări sunt ilustrate biserici cu turle, case, monumente,  drumuri, clădirile şcolii şi a grădiniţei, toate din Vinţu de Jos. Unicitatea pictorului Gheorghe Suciu constă în faptul că în operele sale, nu apar oameni, decât într-un singur tablou.

Tablourile expuse la Muzeul Unirii şi volumul memorialistic despre satul său natal reprezintă munca artistului depusă într-un an. Astfel că unele tablouri nu sunt înrămate, din lipsă de timp, spune artistul.

Lucrările din cadrul expoziţiei au mai fost expuse şi la Vinţu de Jos.

Gheorghe Suciu este membru de onoare al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi are picturi în colecţii particulare din Suedia.

Pe viitor, artistul îşi doreşte să realizeze un ghid cu picturi inspirate din locuri ale oraşului Alba Iulia.

Expoziţia va putea fi vizitată până în data de 6 noiembrie.

 

URL scurt: http://alba24.ro/?p=363139avatar Publicat de pe 24 octombrie 2014
Publicat în ACTUALITATE, Arta.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Marian: De ce s-a pus jos la 00:18′ – 00:28′?
  • ionut: Aplicatia de la DSU merge ca vremea, cum vrea si cand vrea.. Cu parere de rau M.A.I ati dat „x” cu...
  • moderatorul de serviciu: @Ilie, daca nu-ți place expresia, articolul, citește mai bine o revista de cultură
  • Ilie: ‘la bășcălie’ ?!!!? Stimate… la asa expresii ma intreb daca nu cumva cei care scrieti aceste...
  • om: Ca nu* si-au primit banii.

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI