Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

FOTO: Accident în ziua de Crăciun pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia. Un bărbat s-a răsturnat cu mașina

avatar

Publicat

15749843_1356491164383160_1908860431_nUn accident rutier a avut loc chiar în seara de Crăciun pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia. Un bărbat s-a răsturnat cu mașina și a distrus gardul unei case, duminică la ora 17.10, la o zi distanță de un accident similar, pe aceeași stradă.

Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime omenești, ci doar cu pagube materiale. 

Potrivit martorilor, șoferul ar fi pierdut controlul într-o curbă și s-a răsturnat cu mașina.

IPJ Alba a fost sesizată însă până la această oră nu are informații concrete despre accident.

Revenim cu amănunte.

Nepăsarea autorităților locale face victime:

Bulevardul Încoronării din Alba Iulia a devenit principalul punct negru pe harta accidentelor rutiere din oraș. Zeci de accidente se petrec anual în zonă, iar autoritățile locale par să nu fie interesate de această problemă. Deși numărul evenimentelor rutiere este tot mai mare, în zonă nu sunt montate opritoare sau semafoare la trecerile de pietoni. Cu o zi înainte,  în aceeași zonă o tânără șoferiță a pierdut controlul volanului și s-a oprit cu mașina într-un gard de beton.

Această problemă a fost ridicată și în urmă cu doi ani de ziarul Alba24.ro, însă lucrurile nu s-au schimbat:

Bulevardul Încoronării, „ZONA NEAGRĂ” a orașului Alba Iulia. Zeci de accidente rutiere în locul în care un judecător a lovit un pieton

VEZI:

FOTO: Accident pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia. O tânără a ajuns cu mașina într-un gard de beton

FOTO: ACCIDENT pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia. Un șofer s-a răsturnat cu mașina pe trotuar

FOTO-VIDEO: ACCIDENT la Alba Iulia. TREI maşini avariate după ce s-au lovit, în intersecţie, pe Bulevardul Încoronării

FOTO: ACCIDENT pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia. Două maşini avariate, în zona intersecției cu strada Lalelelor

FOTO-VIDEO: ACCIDENT în Alba Iulia. Mașină răsturnată pe cupeu pe Bulevardul Încoronarii, lângă cimitir

ACCIDENT pe Bulevardul Încoronării din Alba Iulia, produs de un şofer de 50 de ani cu alcool „la bord”. Două maşini avariate

FOTO | ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O mașină a intrat într-un stâlp pe Bulevardul Încoronării. Femeie de 46 de ani, rănită

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
10 Comentarii

10 Comments

 1. avatar

  George

  duminică, 25.12.2016 la 17:57

  Inconstienta soferilor face victime, nu nepasarea autoritatilor !

  • avatar

   Florin

   duminică, 25.12.2016 la 18:27

   Corect !
   Sunt multi soferi care circula cu viteza si de mult ori trec peste marcajul cu linie dubla si iti intra pe contrasens!
   Sa nu mai vorbim de sensurile giratorii, intra in ele de pe prima banda iar in interiorul sensului trec pe a doua si iti taie calea sau invers de pe banda a doua trec pe prima la iesire din sens.
   Singura vina a autoritatilor este ca se dau prea usor permisele de conducere!

 2. avatar

  Alin

  duminică, 25.12.2016 la 19:33

  Serios autoritățile?Ca vina au autoritățile cu șoferii incapabili?Articol de 2 lei!

 3. avatar

  Lucian

  duminică, 25.12.2016 la 22:11

  Când sunt atâtea accidente în același loc înseamnă că trebuie luate măsuri. Soluții sunt: parapet de protecție pentru pietoni și riverani, parapet median între sensuri, insule de calmare a traficului, radar fix și nu în ultimul rând un giratoriu la intersecția cu Dealul Furcilor. Nepăsarea ucide!

  • avatar

   Florin

   luni, 26.12.2016 la 15:34

   Daca am ajuns sa facem giratorii doar de dragul de ai face pe unii sa reduca viteza, atunci suntem mai redusi mintal decat cel care s-a rasturnat.

 4. avatar

  Alin

  duminică, 25.12.2016 la 22:37

  Vina este a tuturor participanților la trafic nu se respectă viteza legala suntem prea grăbiți,unde ne grăbim nu ştie nimeni!

 5. avatar

  Ionel

  duminică, 25.12.2016 la 22:45

  Este adevarat ca pentru pietoni traversarea bulevardului cu pricina poate fi problematica. Daca ar fi instalat un semafor cu buton poate ar fi mai bine. Cine spune ca se dau usor permisele de conducere vrea sa spuna defapt ca de ce nu sta un politis in masina permanent sa urmareasca ce fac toti soferii dupa ce isi iau permisul. Aici este vorba de graba si de viteza pe care soferul decide sa le practice ulterior obtinerii permisului. Eu de multe ori circul pe acest bulevard cu 50 km/h, atent fiind la apa si la poleiul care este acum pe drum si adaptand viteza maxima la 30km/h chiar si in curbele largi, dar multi participanti la trafic nu realizeaza ca drumul nu este ca vara, iar cand vine vorba de vitaza de 50km/h m-ar depasi pe oriunde numai sa nu circule atat de incet.

 6. avatar

  Harta Eugen

  luni, 26.12.2016 la 11:42

  Hei, nu e b-dul Incoronarii…

 7. avatar

  Nicu

  luni, 26.12.2016 la 14:32

  Sunt impresionat .Toate comentariile de mai sus reflectă realitatea.Soferii sunt de vină.În sfârșit nu mai dăm vina pe autorități pt orice.Lucian , stimă.Soluțiile tale ar rezolva problema indisciplinei șoferilor.

 8. avatar

  A.D.

  marți, 27.12.2016 la 23:08

  Ce **** :))) Toti prostii primesc carnet de sofer

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

DUMINICĂ, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Buna Vestire. Tradiții și superstiții

avatar

Publicat

Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Buna Vestire pe 25 martie a fiecărui an. Semnificaţia acestei sărbători este reprezentată de momentul în care Arhanghelul Gavril a anunţat-o pe Fecioara Maria că va da naştere Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Creştinii ţin cu sfinţenie această sărbătoare având în vedere faptul că, la nouă luni distanţă, Iisus Hristos se naşte. 

Nu doar biserica ortodoxă, ci şi cea catolică susţine faptul că Buna Vestire a avut loc la Nazaret. Singurul aspect care diferă este locaţia exactă în care această minune s-a întâmplat.

Creştinii de credinţă catolică susţin faptul că Buna Vestire a avut loc la Bazilica Bunei Vestiri, pe când creştinii ortodocşi consideră că totul s-a petrecut la Biserica Ortodoxă Grecească a Bunei Vestiri.

Bună Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sârbă­torile Maicii Domnului. În popor, această sărbătoare poartă şi numele de Ziua Cucului datorită faptului că această zi reprezintă primul cântec pe care cucul în cânta în acel an, astfel anunţând venirea primăverii. De asemenea, craca pe care cucul stătea când a cântat, era tăiată şi pusă în scăldătoarea fetelor, astfel sperând că flăcăii nu vor decide să le ocolească, conform calendarulortodox.ro.

Buna Vestire 2018 este prăznuită de Biserică pe 25 martie. Buna Vestire, sau popular Blagoveștenia, este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare că va naște pe Fiul lui Dumnezeu.

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserică acordă dezlegare la peşte, indiferent în ce zi ar cădea această.

Buna Vestire este cunoscută în calendarul popular sub denumirea de Ziua Cucului. De ce Ziua Cucului? Pentru că în această zi are loc primul sau cântec, prin care anunța vestirea primăverii.

Tradiții și superstiții de Buna Vestire 2018

Potrivit tradiției, dacă primul cântec al cucului era auzit pe stomacul gol, în spatele omului, era semn rău: „Cucu-n spate mi-a cântat/ și moartea m-a săgetat!”

Există obiceiul că în această zi, să se numere de câte ori cucul își cântă numele, număr care ar descoperi câți ani mai avem de trăit.

Flăcăii și fetele îl întrebau pe cuc când se vor căsători: „Cucule voinicule/ Câți ani îmi vei da/ pan’ m-oi însura (mărită)?” Dacă se întâmplă că după rostirea acestor cuvinte, cucul să cânte, cântecul sau echivala cu un an de astepare. Dimpotrivă, dacă el tăcea, tăcerea să era semn că avem de-a face cu o căsătorie grabnică.

De asemenea, cracă pe care a cântat cucul de ziua să, era tăiată și pusă în scăldătoarea fețelor, în speranța că flăcăii nu le vor ocoli.

De Buna Vestire, se mănâncă bine!

De Blagoviștenie, legea nescrisă din străbuni spune că nu avem voie să ieșim din casă flămânzi. În această zi e obligatoriu să se mănânce bine, să nu se simtă deloc senzația de foame și să nu se iasă din casă cu stomacul gol.

Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sarba­torile Maicii Domnului. Data acestei sărbători a variat la început. Astfel, unii o sarbato­reau în ajunul Bobotezei (5 ianuarie), iar în unele Biserici din Apus, că cele din Spania, Galia și Milano, Buna Vestire s-a sărbătorit pe 18 decembrie.

În Răsărit însă, data de 25 martie s-a generalizat probabil îndată ce Nașterea Domnului a început să fie sărbătorită peste tot pe 25 decembrie, adică încă din prima jumătate a sec. al V lea.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

25 martie: Credincioşii catolici sărbătoresc Duminica Floriilor și Ziua Mondială a Tineretului

avatar

Publicat

catolici sarbatoare

Credincioşii catolici și cei reformați celebrează pe 25 martie Duminica Floriilor, care amintește de intrarea Mântuitorului Cristos în Ierusalim şi marchează începutul Săptămânii Sfinte, care pregăteşte pătimirea, moartea şi învierea Domnului. Tot în aceeași zi se celebrează şi Ziua Mondială a Tineretului, ajunsă în acest an la cea de a XXXI-a ediţie.

Duminica Floriilor este ca o poartă de intrare în Săptămâna Sfântă şi uneşte intrarea solemnă a lui Cristos în Ierusalim şi vestirea Pătimirii Mântuitorului la Sfânta Liturghie. Pentru credincioşii catolici, participarea la procesiunea şi la Sfânta Liturghie din această duminică este un prilej de mărturisire publică a credinţei şi de unitate cu toţii creştinii catolici din România şi din lumea întreagă.

Din dorința Papei Ioan Paul al II-lea, la aceeași dată se celebrează şi Ziua Tineretului. În Duminica Floriilor din anul 1984, în care s-a celebrat şi jubileul tinerilor, Papa a accentuat faptul că Biserica îi are în atenţie într-un mod special pe aceştia. În anul următor s-au adunat la Roma peste 300.000 de tineri. A fost începutul Zilei Mondiale a Tineretului.

Credincioşii catolicii obişnuiesc să celebreze Floriile printr-o procesiune în care poartă în mână ramuri de palmier sau de măslin. La întoarcerea din procesiune, se bate de trei ori în uşa bisericii, care simbolizează poarta Paradisului, închisă după alungarea lui Adam şi a Evei. Uşa va fi deschisă pentru credincioşi, la fel cum a fost redeschisă şi poarta Paradisului prin sacrificiul de sine a lui Iisus Cristos. În biserică sunt binecuvântate ramurile de palmier sau măslin aduse de credincioşi, după care sunt arse, iar cenuşa este folosită în celebrarea zilei „Miercurea Cenuşii” din anul următor, care marchează începutul Postului Mare.

La Catedrala Romano-Catolică „Sf. Mihail” din Alba Iulia, slujba de Florii începe duminică, de la ora 9.00.

La Bucureşti, se organizează şi o procesiune de Florii. Va începe cu un moment de rugăciune în Piața Vladimir Ghika, lângă Biserica Preasfânta Inimă a lui Isus (franceză), la ora 14.00. Va continua pe traseul Str. Căpitan Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, str. General Berthelot, până la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. La Catedrala Sf. Iosif se va celebra Sf. Liturghie solemnă de Florii, prezidată de ÎPS Ioan Robu, scrie realitatea.net.

Credincioşii catolici vor serba Paştele pe data de 1 martie, cu o săptămână înaintea ortodocşilor, în acest an.

Citește mai departe
Publicitate star transmission

EVENIMENT

VIDEO: Zbor deasupra Văii Gârda Seacă. Imagini de poveste din Munții Apuseni

avatar

Publicat

garda seaca

Imagini superbe cu Valea Gârda Seacă din Parcul Natural Apuseni au fost realizate în cadrul unui proiect implementat de Asociația Valea Verde. Imaginile sunt filmate cu ajutorul unei drone care se ”plimbă” pe deasupra unor peisaje de poveste, din care nu lipsesc cătunele și pădurile Apusenilor.

Proiectul „Focalizare prin Obiectiv: Dezvoltare Durabilă” este implementat de către Asociația Valea Verde din Sighetu Marmației și presupune realizarea a 100 de filme (de la 2 la 52 minute fiecare film) pe subiecte eco din Carpaţi, Transilvania, Moldova, Câmpia Dunării de Jos, Dobrogea, Delta Dunării. Printre acestea, și filmul dedicat Văii Gârda Seacă.

”Acest proiect este mai mult o încercare de a face Eco-Filme interesante şi inovatoare la nivel de secol 21, cu bugetul şi expertiza disponibile la nivelul societăţii civile. Se poate spera eventual ca acestea să fie atât de bune, încât să aibă oarecum rol de model pentru alte acţiuni în viitor. Este necesară sublinierea beneficiilor rezultate din conservarea biodiversităţii şi a nevoii schimbării către o societate aflată în echilibru cu resursele naturale realmente existente” a spus biologul Peter Lengyel, la lansarea proiectului.

sursă: Asociația Valea Verde

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO FOTO ȘTIREA TA ”Au turnat ciment peste apă”! Lucrări de mântuială la un drum județean, la Galda de Jos

avatar

Publicat

Un consilier local din Galda de Jos acuză lucrări de mântuială la un drum județean care străbate comuna. Gheorghe Petrean spune că firma care execută lucrarea toarnă ciment peste apa care este deja în șanț, iar apa se scurge peste rigolele proastpăt turnate. Acesta spune că în calitatea sa de consilier va propune o analiză a lucrării. Este vorba despre firma Newamport.

”Acestă lucrare făcută de firma Newamportasfalt este făcută de mântuială, o lucrare care nu are cum să țină. Afară este minus un grad, ninge, apa se scurge pe rigolele proaspăt turnate. Este chiar o bătaie de joc să torni ciment peste apa care era deja în șanț, iar peste proaspetele rigole se scurge apa. Nu mă mai miră nimic, deja sunt obișnuit ca în comuna Galda lucrările se fac de mântuială și cu firme de casă”, ne-a scris consilierul local din Galda de Jos, Gheorghe Petrean.


Acesta consideră că lucrările de proastă calitate sunt așa pentru ca firma respectivă să ”prindă” în câțiva ani alte lucrări pe aceleași drumuri.
”Eu ca și consilier local și cetățean al acestei comune mă simt scârbit și sătul de lucrările acestea de 2 bani și voi propune o analiză pentru a nu plăti această lucrare”, a adăugat acesta.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: “Ziua Porților Deschise” la Colegiul Economic din Alba Iulia. Activităţi din programul evenimentului

avatar

Publicat

Colegiul Economic Alba Iulia

Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia îşi deschide porţile vineri, 23 martie, de la ora 10.00, pentru a promova activitățile școlare și extrașcolare ce se desfășoară în cadrul instituției.

În programul pregătit pentru vizitatori sunt incluse fragmente din activitățile Cercului de folclor, Cercului de tradiții și produse hand-made, Cercului de pictură pe sticlă.

De asemenea, va fi prezentată activitatea firmelor de exercițiu, vor fi demonstrații de taekwondo și multe alte surprize.

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate