Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Acţiuni umanitare organizate de Parohia Ortodoxă Petreşti. Haine şi alimente, donate familiilor nevoiaşe şi copiilor din centre de îngrijire

Publicat

15058699_1130216850393532_1678678415_nFamilii fără posibilităţi materiale, vârstnici şi copii din Alba au primit haine şi alimente donate de credincioşii din Parohia Ortodoxă Petreşti. Acţiunile umanitare au fost menite să ofere un sprijin, în prag de iarnă.

Parohia Ortodoxă Petrești I, Protopopiatul Sebeș, în colaborare cu Centrul de voluntariat al bisericii, a inițiat două noi acțiuni de ajutorare a persoanelor aflate în prag de iarnă și fără prea multe posibilități materiale.

Prima acțiune umanitară lansată sub genericul „Ei nu au avut șansa noastră” s-a desfășurat în perioada 15-22 octombrie și a constat în colectarea și distribuirea de haine groase pentru persoanele nevoiașe.

Cele patru microbuze cu haine donate de credincioșii din Petrești au ajuns la familiile sărace cu mulți copii din zonele defavorizate ale municipiului Sebeș și Alba Iulia.

A doua campanie numită „Alimente pentru cei săraci”, desfășurată în perioada 22 octombrie – 7 noiembrie a constat în strângerea de alimente pentru persoanele internate în căminele de bătrâni și pentru copiii din casele de tip familial.

14997155_1130216737060210_386951526_nÎn cadrul acestei acțiuni, Centrul de voluntari de pe lângă parohia Petrești I a reușit să strângă, prin bunăvoința și generozitatea credincioșilor, aproape două tone de alimente de primă necesitate, din cămara proprie: cartofi, morcovi, conserve, zacuscă, bulion și alte produse de bază. Alături de aceste produse, aceștia au mai donat: zahăr, ulei, făină, orez, paste făinoase și dulciuri.

Beneficiarii acestei acțiuni au fost copiii din Casele de tip familial „Sfânta Maria” și „Sfânta Ana” din Alba Iulia și persoanele în vârstă aflate în centrul de îngrijire „Casa Anisia”.

„Urmând pilda Samarineanului milostiv, credincioșii parohiei noastre s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor atât copiilor  din centrele de plasament, cât și persoanelor din căminele pentru vârstnici. Ei au dăruit din suflet produse cât mai naturale, știind că acești semeni sunt cu nevoi speciale.

Ambele campanii s-au desfășurat în cadrul „Anului omagial al educației religioase și al Sfântului Antim Ivireanul”, inițiat de Patriarhia Română. Biserica are misiunea de a-i ajuta pe cei sărmani, având conștiința că atât vârstnicii, cât și copiii nevoiași sunt ai noștri”, a declarat părintele Marius Slevaș, preot paroh la Parohia Petrești I.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax