Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aglomeraţie la Poşta din Alba Iulia, pentru distribuirea coletelor externe. PROGRAMUL va fi PRELUNGIT cu o zi, din 1 februarie

Publicat

20160128_123410 Comandarea produselor din exteriorul Uniunii Europene nu mai este așa de complicată cum era în urmă cu câțiva ani. Dovadă numărul mare de cetățeni care se prezintă la subunitatea poștală cu asistență vamală din Alba Iulia, în cele două zile cu program de distribuire. Începând cu data de 1 februarie, conducerea unității a transmis pentru Alba24 că va aloca încă o zi în cursul săptămânii, pentru distribuirea coletelor. 

Un cititor Alba24 ne-a transmis o imagine în care se pot observa mai mulți cetățeni așteaptă la rând pentru ridicarea pachetelor externe, la Oficiul Poștal Alba Iulia 3. Situația nu este una întâmplătoare, deoarece numărul coletelor este foarte mare, iar în județul Alba există o singură subunitate poștală cu asistență vamală, respectiv cea din municipiul Alba Iulia, situată pe Bulevardul Transilvaniei, nr. 27.

Până în prezent, la Oficiul Poștal Alba Iulia 3, programul de distribuire a coletelor externe provenite din afara Uniunii Europene era marțea, de la 10.00 la 14.00 și joia, de la 11.00 la 15.00.

Potrivit dirigintelui subunității, Simona Bolea, începând cu data de 1 februarie, programul va fi suplimentat. Astfel, cei care au de ridicat pachete din afara Uniunii Europene vor putea face acest lucru și în fiecare zi de luni, între orele 10.00 – 13.00.

Astfel, noul program de distribuire a coletelor externe provenite din afara Uniunii Europene va fi:

– luni: 10.00 – 13.00

– marți: 10.00 – 14.00

– joi: 11.00 – 15.00

Simona Bolea a transmis pentru Alba24 că, pe lângă distribuirea coletelor, angajații instituției trebuie să se ocupe și de procesarea lor, iar având în vedere numărul foarte mare de pachete, timpul este unul limitat.

Dirigintele oficiului poștal a reamintit cetățenilor care au de ridicat colete externe provenite din afara UE documentele pe care trebuie aceștia să le aibă asupra lor:

– persoanele care au de ridicat colete externe, provenite din afara Uniunii Europene, a căror valoare declarată depășește suma de 10 euro, trebuie să aibă asupra lor avizul, buletinul sau cartea de identitate și numărul EORI (care se obține o singură dată). De asemenea, aceștia vor fi nevoiți să plătească TVA-ul aferentă valorii produsului și o taxă de 8 lei, la oficiu. Totodată, dacă valoarea declarată a coletului depășește suma de 150 euro, cetățenii vor plăti pe lângă TVA și taxele vamale.

EORI reprezintă Numărul de Înregistrare şi Identificare a Operatorilor Economici. În România, autoritatea competentă cu înregistrarea şi atribuirea numerelor EORI este Direcţia Generală a Vămilor. Numerele EORI vor fi solicitate la direcţiile regionale vamale în a căror rază de competenţă teritorială îşi au sediul/sunt stabilite sau, în cazuri excepţionale, la birourile vamale de frontieră.

– persoanele care au de ridicat colete externe, provenite din afara Uniunii Europene, a căror valoare NU depășește suma de 10 euro, trebuie să aibă asupra lor avizul și buletinul sau cartea de identitate.

De asemenea, fiecare dintre persoanele care au de ridicat colete provenite din afara UE trebuie să aibă asupra lor comanda listată, care conține lista produselor din colet și valoarea acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. George

    vineri, 29.01.2016 at 14:38

    Posta Romana a ramas mult in urma, in privinta serviciilor oferite. Cozi interminabile si angajati incompetenti… ca sa nu mai vorbim de aspectul Oficiului Postal Nr. 3. Arata ca acum 30 de ani…O „oaza de comunism”!

  2. maia

    luni, 01.02.2016 at 14:32

    completez la george ca insusi posta romana este o oaza…..

  3. Jan

    marți, 02.02.2016 at 22:15

    Nici gravidele nu au asa program !

  4. ion

    duminică, 12.02.2017 at 08:42

    Servicii de 2 lei! Coletul meu a ajuns in oficiul postal de 5 zile, aviz nu am primit. Pe site-ul postei romane apare ca fiind avizat. Nu este pentru prima data !!!! Seriozitate maxima! Cat despre program … Faceti unul care sa includa cateva ore si dupa amiaza! Trebuie sa-ti iei liber de la serviciu ca sa mergi la posta!

  5. Cris

    miercuri, 15.03.2017 at 13:57

    Si eu astept colet de mai bine de o luna, apare ca sosit dar eu nu primesc aviz si scarbele alea nu iti cauta coletul fara aviz. Scarbe, scarbe… Servicii de 2 lei la posta romana. Nici macar de 2 lei! Nu va meritati salariile!

    • Belean

      joi, 09.04.2020 at 12:57

      De ce nu se trimit coletele la poșta de unde aparții și sa se plătească toate taxele la poșta, ne adună pe toți din tot jud. la un singur punct de distribuirii, se fac niște cozi infernale, au trei zile de program cu câteva ore, trebuie sa mergi de 2 ori sa ridici un colet, sau de mai multe ori, chiar nu se poate face nimic în privința aceasta?

  6. Alexandra

    vineri, 19.01.2018 at 13:02

    Si eu am avut tot felul de „patanii” la oficiul postal din Alba. Am asteptat odata 3 ore sa-mi iau un colet extern, 3 ore pt un colet de 2 dolari! Alte dati asteptam tot intre jumatate de ora si 2 ore. Si pe langa ca te pune sa le desfaci (inteleg aici, oarecum; aia e procedura), te si grabeste de abia reusesti sa respiri odata si se mai si rasteste la tine daca i se pare ca ceva nu e in regula. Ma simt ca la o inchisoare de maxima securitate acolo, am si renuntat sa mai comand, deoarece nu se merita asteptarea si stresul, si fuga de la munca sa apuc sa ridic un colet la timp.
    Nu mai vorbim de coletele interne. Doamna de la ghiseu m-a luat intr-o zi direct cu: „Ce vrei?”, pe un ton sec si plictisit, desi am 30 de ani si sunt femeie maritata. Asa se intampina un om care are toul pregatit? Macar de nu aveam avizul si buletinul, sau daca as fi vrut ceva special… Si niciodata nu gasesc ce trebuie, mai ales femeia aceea noua, tanara, cu parul blond. E total pe alta planeta, trebuie sa vina mereu doamnele mai experimentate sa gaseasca pachetele pentru ea. Alo?? Trezirea, s-a terminat cu comunismul de aproape 30 de ani! Jalnic… Jenibil, cum ar fi spus profa mea de istorie.

  7. cornelia

    marți, 20.02.2018 at 11:09

    de ce nu raspundeti la telefon.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax