Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | “Ai timp, profită!”: Prima întâlnire a tinerilor liceeni din Alba Iulia. Ateliere, discuții, conferință și momente artistice

Publicat

elevi

Peste 100 de elevi liceeni din Alba Iulia au participat sâmbătă la prima întâlnire a tinerilor organizată de Protopopiatul Ortodox de Alba Iulia. Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul a găzduit timp de aproape patru ore tinerii de la liceele şi colegiile albaiuliene dornici să afle mai multe despre o temă actuală: timpul. Elevii şi profesorii de religie însoţitori au avut parte de mai multe activități, printre care o conferinţă, discuţii, ateliere nonformale şi momente artistice inedite.

În deschiderea întâlnirii părintele protopop Teofil Slevaş i-a îndemnat pe tineri să fie implicaţi în toate activităţile propuse pentru ei, pentru a-şi găsi mai uşor drumul în viaţă, să folosească timpul ca pe un aliat şi nu ca pe un duşman şi, totodată, le-a mulţumit pentru că au răspuns afirmativ acestei prime iniţiative.

Înainte de începerea activităţilor propriu-zise, părintele Marius Slevaş a destins atmosfera cu un discurs plin de mărturii din experienţa proprie, privitoare la gestionarea eficientă a timpului. Conferinţa “Valoarea timpului la vârsta tineretului”, a părintelui Mariuş Slevaş a fost un moment gustat de tinerii participanţi, fiind plin de mesaje motivaţionale şi de exemple moralizatoare. S-a vorbit atât despre timpul dedicat familiei şi şcolii, al răgazului citirii cărţilor şi ajutorării semenilor, a timpului pentru mişcarea fizică şi binenţeles despre cel dedicat rugăciunii şi lui Dumnezeu.

Animatorii socio-culturali ai Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia din municipiul Alba Iulia şi Sebeş au preluat controlul întâlnirii prin activităţi nonformale de icebreaking, de cunoaştere şi dezvoltare personală. Tinerii s-au jucat, s-au simţit liberi să spună cum gândesc, cum îşi gestionează timpul şi mai ales ce vor să facă de acum înainte cu anii cei mai frumoşi ai vieţii lor, vârsta când totul este posibil, dacă îţi doreşti cu adevărat. Liceenii au folosit timpul dedicat atelierelor pentru a afla cum să profite la maxim de fiecare clipă, cum să ofere din timpul lor şi altora, dar şi cum să devină mai eficienţi şi mai atenţi la fiecare oră din viaţa lor. Criza timpului a fost şi este un subiect actual în societate, persoane tinere sau mai puţin tinere, sunt tot mai conştiente de faptul că timpul pare insuficient, totul se rezumă la modalitatea de a-l gestiona cât mai eficient.

Partea a doua a întâlnirii a fost deschisă de inspectorul școlar general adjunct Marcela Dărămuş de la Inspectoratul Şcolar Alba, care a arătat faptul că instituţia pe care o reprezintă încurajează acest gen de întâlniri ale tinerilor şi sprijină în permanenţă parteneriatul biserică-şcoală.

Dansurile populare, cântecele şi secenetele elevilor de la Colegiul Militar Liceal Mihai Viteazul şi de la Colegiului Economic Dionisie Pop Marţian din Alba Iulia au fost deliciul publicului, care a încins o horă şi a cântat împreună cu soliştii. În final, părintele Florin Croitoru, consilier cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a mulţumit organizatorilor şi i-a felicitat pe toţi tinerii care au pus suflet ca acest eveniment să fie o reuşită.

Manifestarea a fost organizată cu susţinerea Primăriei municipiului Alba Iulia, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Alba şi Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax