Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Localnicii și turiștii au învins ploaia la Festivalul Roman Apulum. Lupte, dans, demonstrații militare

Publicat

Cei care au avut curaj să iasă din casă, și care nu s-au lăsat speriați de ploaie, au avut parte de câteva ore de spectacol istoric autentic. A doua parte din prima zi de la Festivalul Roman Apulum a însemnat luptă, dans și divertisment.
Dacii s-au rugat la zeul lor Zalmoxis să le dea putere și dacă se poate să oprească furtuna care le-a cam dat bătăi de cap și a decalat cu o oră programul de sâmbătă după-amiza a Festivalului Roman Apulume. Se pare că acesta i-a ascultat și astfel a putut continua toate momentele pregătite pentru a patra ediție a festivalului.

Platoul din fața Catedralei Romano Catolice a devenit atât scenă pentru frumoasele nimfe, câmp de luptă pentru vitejii daci și romani și în ultimul rând târg de sclavi.
Manifestările au începutut cu prezentarea structurii unei legiuni, moment oferit de Trupa Scyhia Minor din Dobrich, Bulgaria. Și-au prezentat tehnicile de luptă dar și recuzita din dotare.
IMG_7742 A urmat apoi un moment de dans oferit de trupa din Alba Iulia Magna Nemesis care spre deosebire de reprezentațiile trecute, când ofereau momente de inspirație romană, acum au ales să prezinte două dansuri de inspirație dacică.
În jurul orei 17.00, esplanada Catedralei Romano-Catolice a devenit câmp de luptă pentru trupa de Terra Dacica Aeterna din Cluj Napoca. Întreaga bătălie AICI.

Ziua s-a încheiat cu târgul de sclavi de la care oamenii au putut să-și cumpere cu bani reali, gladiatori, arcași, fierari sau sclavi cu diferite talente de care să profite o jumătate de oră. Licitația a fost una cât se poate de reală și de exemplu Dida de meserie „artist” a fost cumpărată cu suma de 120 de lei. Pentru fierarul Komakiza s-a plătit 70 de lei, iar gladiatorul Herculanus a fost adjudecat pentru prețul de 50 de lei.

Festivalul Roman va continua și seara cu o demonstrații de dans, lupte de gladiatori și o paradă cu torțe.

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax