Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Aniversare de un centenar la Alba Iulia. Sofia Meteşan, care a împlinit 100 de ani, felicitată de autorităţile locale. SECRETUL onorabilei vârste

Publicat

IMG_0677Municipiul Alba Iulia se mai mândreşte cu o persoană care a împlinit centenarul. Sofia Meteşan a fost vizitată şi felicitată de primarul Mircea Hava şi viceprimarul Paul Voicu. ”Secretul” onorabilei vârste: sportul.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 100 ani, primarul Mircea Hava și viceprimarul Paul Voicul i-au dus un buchet de flori, dar şi un cadou în bani, 500 de lei.

Citește și O femeie din Alba Iulia aniversează în martie un centenar de viaţă. Consilierii locali o premiază cu 500 de lei, cu ocazia zilei de naştere

Foarte lucidă, Sofia Meteşan a primit oaspeții cu bucurie. Întrebată ce a făcut, sau mai degrabă ce trebuie să facem noi pentru a ajunge ca dânsa la o astfel de vârstă, aceasta a spus ”Am făcut sport. Nu sport de perfomanţă, dar sport şi nu unul, ci mai multe.” Adică patinaj, înot, schi şi … box.

Exemplul său este unul de urmat nu doar de constat, mai ales acum când sedentarismul se instalează tot mai mult în programul nostru zilnic.

„Este a doua doamnă pe care o aniversăm la 100 de ani în doar patru luni, aici la Alba Iulia. Prima a fost doamna Elisabeta Joldea, cea care ne-a uimit cu spiritul său civic participând la ambele tururi de scrutin pentru alegerea preşedintelui. Doamna Sofia, a avut iată, înţelepciunea unei vieţi active, pline şi care este un model pentru noi. Le spun un sincer: ”La mulţi ani!”. Îmi doresc ca asemenea aniversări să avem cât mai multe, să dovedim şi prin asta că avem la Alba Iulia grijă de vârstnicii noştri, dar şi că ne străduim să construim un climat cât mai bun pentru noi toţi”, a declarat primarul Mircea Hava.

Sofia Meteşan care locuieşte în prezent în municipiul Alba Iulia s-a născut la data de 27 martie 1915, în localitatea Izvorul Ampoiului (Zlatna), județul Alba și provine dintr-o familie cu cinci copii.

A fost căsătorită, dar a divorțat la vârsta de 37 ani. Nu are copii, de la divorț și până în prezent trăind singură.

Aceasta locuiește singură într-o garsonieră proprietate personală, fiind ajutată de către familia unui nepot cu care a încheiat un contract de întreținere. Se deplasează greu, folosind un cadru metalic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ioana

    sâmbătă, 28.03.2015 at 18:03

    Poate merge primarul și la sora lui Sabău, aia pe care frații cei bogați (înainte să-i ia DNA-ul) vor s-o lase fără casă…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax