Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Antrenament extrem pentru jandarmii albaiulieni, în Munții Șureanu. Coborâre în rapel din elicopter și activități de salvare în zona montană

Publicat

DSC_0690 În perioada 19 – 21 iunie, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba în cooperare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, Salvamont Alba și Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca împreună cu un elicopter MI-17, desfășoară o misiune de antrenament, cu forțe și mijloace în teren (EXFT), având drept scop dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, precum și verificarea capacității de reacție și intervenție a forțelor de ordine, în diferite situații.

Misiunea de antrenament se desfășoară în zona Luncile Prigoanei din munții Șureanu, unde forțele angrenate vor acționa în baza unor scenarii adaptate după posibile situații reale de intervenție. Tema misiunii de antrenament este „Acțiunea subunității mobile de jandarmi și structurilor montane pentru executarea acțiunii de salvare-evacuare în zona montană, a unei persoane sau grup de persoane”.

Participanții la misiune se vor familiariza cu diferitele tehnici de intervenție în asemenea cazuri cum ar fi:

  • exersarea tacticilor de coborâre în rapel din elicopter

  • exersarea tacticilor de deplasare și apropiere de zona de intervenție

  • exersarea activității de salvare-evacuare în zona montană a unei persoane sau grup de persoane

  • exersarea tehnicilor de protecție, coborâre și deplasare în/din aeronavă.

Prin intermediul acestei misiuni de antrenament se dorește evaluarea obiectivă a modului de desfășurare a tuturor activităților cuprinse în scenarii, din punct de vedere al organizării acestora, a etapelor parcurse de la luarea deciziilor, elaborarea documentelor necesare și coordonarea forțelor din teren, până la modul de acțiune efectiv al forțelor de ordine participante.

În situația în care se vor afla cetățeni în zona desfășurării misiunii, reprezentanții Jandarmeriei Alba le recomandă acestora să nu intre în panică, să își păstreze calmul și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax